Todėl siūlome kelis praktinius patarimus kaip sutaupyti keliaujant.

Keliautojas Andrius pasakoja, kad vienas iš pigiausių būtų keliauti – tranzavimas. Jis iš Lietuvos tranzavo iki Hamburgo Vokietijoje.

Tačiau šis keliavimo būdas nėra labai patogus ir aišku kelyje gali pasitaikyti įvairiausių pavojų, gali būti apiplėštas ar naktį gali tekti praleisti tiesiog pakelėje, tačiau, kaip pastebi jaunuolis, „viskas priklauso nuo tavęs paties ir kaip pažvelgsi į situaciją.“ Taip pat sutaupyti padeda tranzavimas pačioje šalyje, nes anot Andriaus, kelionės metu didžiausios lėšos tenka vietiniam transportui.

„Tačiau, jei tik yra kažkokia baimė, nepasitikėjimas, tuomet atsisakydavau vienos ar kitos idėjos. Tranzuojant svarbiausia yra pasitikėt savimi ir tikėti žmonėmis, kol kas nuojauta dar niekada neapvylė“ teigia keliautojas.

Nenorintiems rizikuoti tranzuojant yra kitas pasirinkimas: pigūs skrydžiai. Yra ne viena pigių skrydžių bendrovė, siūlanti begalę skrydžių, tačiau patartina bilietus pirkti tiesiogiai iš pačios agentūros, kad nereikėtų mokėti papildomų aptarnavimo mokesčių.

Nenorintiems mokėti už nakvynes prabangiuose viešbučiuose yra ir kitos alternatyvos. „Dažniausiai susirandu žmogų per „Couchsurfing“ programą internete, kuris mielai teikiasi mane priimti nakvynei savo paties namuose arba randu pigių hostelių“ pasakoja Andrius. Taigi, prieš kelionę atlikus namų darbus ir susiradus, kur nakvoti galima nesibaiminti, kad teks išleisti krūvas pinigų viešbučiams, o taip pat žmogus priėmęs nakvoti bus geriausias gidas ir patarėjas, ką verta aplankyti naujoje šalyje.

Norint sutaupyti, taip pat, patartina nešvaistyti pinigų prabangiems patiekalams, galima įsidėti greit negendančių maisto produktų iš namų. Tačiau keliautojas pastebi, jog „nuvažiuoti į kitą šalį ir neišbandyti jos virtuvės būtų kvailoka. Tad perku iš vietinių pardavėjų ar valgau nebrangiose kavinėse. Dažnai gaminame kartu su tuo žmogumi, pas kurį esu apsistojęs, jo šalies tradicinį maistą.“

Dar vienas patarimas kaip išleisti kuo mažiau pinigų būtų, paieškoti nemokamų lankytinų vietų: muziejų, parodų ar vykstančių renginių. Taip pat leistis labiau ne į turistinę šalies dalį, bet ten kur vyksta tikrasis gyvenimas. Šitaip galima ir daugiau pamatyti bei sutaupyti, nes dažnai ne turistinėse zonose ir kainos būna mažesnės.

Paskutinis patarimas keliautojo Andriaus visiems norintiems sutaupyti ir kuo daugiau pamatyti gali skambėti šiek tiek paradoksaliai, nes jis siūlo: „Neskaičiuoti pinigų ir nedėlioti knygų ne į savo lentynas. Pasileist atlapaširdiškai į kelionių džiaugsmą, kuris tikrai nėra brangus, jei esi jaunas ir nelepus.

Kai bus 70 metų, tuomet galėsi reikalauti prabangaus kruizo su pusryčiais į lovą ir liokajumi, kuris nuneštų tavo 5 lagaminus, pilnus vaistų nuo osteoporozės, bet dabar, kol esi jaunas ir žvalus, užtenka kelių šimtinių, nuoširdumo ir tikėjimo žmonėmis, kad tai, ką matei atviruke, virstų realybe.“

Šaltinis
Kelionės
Dalintis
Nuomonės