Specialistai pataria prieš skrydį gerti daug vandens, suvalgyti kokią daržovę (tiesa, tinkamos ne visos, bet apie tai – vėliau) ar riešutų. Tačiau šiukštu nereikėtų net galvoti apie vieną iš žemiau pateikiamų produktų.

Greitasis maistas

Dažniausiai oro uostose greito maisto restoranų netrūksta. Taip pat anokia paslaptis, kad toks maistas sunkiai virškinamas ir labai riebus. Pavalgius jo, organizmas apsunksta, o pakilus į didelį aukštį dėl slėgio pasikeitimų virškinti tampa dar sunkiau. Be virškinimo problemų, greitasis maistas sutrikdo ir kraujotaką. Tad dažnai skraidantiems žmonėms ir taip didelė venų trombozės rizika dar padidėja. Be to, gali labiau nei įprastai tinti kojos.

„Dujų bombos“

Prieš skrydį nepatartina valgyti kepto, aliejumi permirkusio maisto. Taip pat rekomenduojama atsisakyti kai kurių sveikų produktų: svogūnų, kopūstų ar pupelių. Visi jie skatina dujų kaupimąsi, o tai gali sukelti nepatogumų tiek jums, tiek ir kitiems keleiviams.

Alkoholis

Šiek tiek „apšilti“ prieš skrydį yra daugelio keliautojų tradicija. Tiesa, tai kiek padeda numalšinti skrydžio baimę ir nusiraminti. Tačiau medikai sako, kad vartoti alkoholio prieš skrydį ar skrydžio metu nevertėtų.

„Skrendant dideliame aukštyje kraujyje sumažėja vandens kiekis, todėl alkoholis greičiau pasisavinamas ir turi didesnį poveikį. Užmigti gal ir padeda, bet jei prabusite, antrą kartą užmigti bus labai sunku. Taip pat atsiranda pagirių galimybė. Na, o jei be to jūs niekaip negalite, pasistenkite išgerti kartu ir pakankamai vandens“,– pataria Erikas Rimas (Eric Rimm), Harvardo Visuomenės sveikatos mokyklos profesorius.

Gazuoti gėrimai

Skrydžio metu nepatariama vartoti ir gazuotų gėrimų, o ypač su dažikliais ir daug cukraus. Kai kurie žmonės mano, kad tokie gėrimai gerina virškinimą ar geriau numalšina troškulį. Tačiau tai netiesa. Jie gali lemti kojų ar rankų tinimą, mėšlungį ir dažną norą šlapintis.

Vienos iš avialinijų internetiniame tinklalapyje net yra patalpintas specialus patarimas: „Pasistenkite vengti gazuotų gėrimų, tokių kaip coca cola, nes jie „sukelia vėją“ ir taip pat turi panašų poveikį kaip laisvinamieji“. Paklausite, ką tuomet gerti? Geriau rinktis vandenį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)