Iš pirmo žvilgsnio, Sweetgrass Productions sukurtas netikėtas ir išgalvotas filmas „Valhalla“ siūlo pažvelgti į masinantį šilto oro miško slidinėjimo pasaulį. Filmo anonsas patraukia dėmesį atletais, kurie slysta medžių šakomis ir samanomis padengtais kelmais, nors sniego aplinkui nesimato.

Tad ar slidinėjimas be sniego yra įmanomas?

Techniškai – ne. Ar bent jau ne visiškai. Gerai žinomi slidininkai Zack Giffin ir Eliel Hinder buvo filmuojami Mt Baker-Snoqualmie nacionaliniame parke, esančiame netoliese Vašingtono valstijos North Cascades rajono.

Kiekvienais metais sausio ir vasario mėnesį sniegas padengia kalnų viršūnes, tačiau kovą ir balandį temperatūra kyla, sniegas ima tirpti, o vanduo greitai nubėga į miško apačią, sukurdamas drėgną ir vešlią aplinką, kuri yra pakankamai lygi, kad tiktų slidinėjimui.

„Pavasarį stebime kaip keliauja didelės nuošliaužos. Visas sniegas tirpsta ir teka į mišką, kuriame mes slidinėjame. Tai tikrai neįtikėtinas reginys“, - pasakoja vietos gyventojas Giffin.

Tai yra unikali aplinka, apie kurią, pasak North Cascades nacionalinio parko rezervato atstovo Joe Herzig, mažai kas žino. „Pavasarį pasitaiko lygumų slidžių gerbėjų, slidinėjančių miško apačioje, tačiau kalnų slidžių gerbėjų, mėgstančių leistis žemyn mišku, matau retai, nes mažai kas tai daro“, - sako J. Herzig.

Todėl Sweetgrass norėjo tai įgyvendinti. Norėdami parodyti Mount Baker žaliuojantį mišką tikru Holivudo stiliumi, jį du metus filmavo vasarą (2012 metų birželį ir 2013 metų liepą). Komanda rankomis atnešdavo sniego iš netoliese esančio ledyno ir filmuodavo, kol jis dar neištirpdavo. Tačiau kiekvienas atliktas triukas – įskaitant baimę keliantį šuolį per 9 metrų krioklį – yra visiškai tikras ir neredaguotas.

Norėdami pamatyti šią gražią aplinką, kurioje galima slidinėti be sniego, kitą vasarą atvykite į Cascades.