Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Tiek patyrusiam keliautojui, tiek keliautojui diletantui ilgas laukimas, kai esate užstrigęs oro uoste, gali būti tikra nuobodybė. Atlikus privalomus telefono skambučius, dažnai nebėra daugiau ką veikti, tik sėdėti ir laukti. Vis dėlto, oro uostai yra vienos įdomiausių vietų, į kurias kada nors pateksite, ir, kol turite laiko, turėtumėte pasisemti patirties. Galbūt jums nepavyks pamatyti viso miesto, bet jūs tikrai pajusite vietos dvasią, patyrinėdami oro uostą. Pasinaudokite šiuo laiku ir įgysite kelionių patirties, apie kurią bus verta parašyti į namus. Štai keli naudingi patarimai, paruošti buzzle.com.

Atlikite tyrimą

Kai sužinote, kur įstrigsite, pasidomėkite apie oro uostą. Paprasta internetinė paieška padės jums greičiausiai surasti visokios informacijos apie patį oro uostą, įskaitant žemėlapį, kuriame nurodyta, ką ir kur galite rasti šalia jūsų terminalo. Atlikę šį tyrimą, būsite pasiruošę pamatyti oro uosto siūlomas įdomybes.

Paklausinėkite aplinkui

Geriausias informacijos šaltinis, ypač, jei neturėjote laiko pasidomėti, yra oro uoste dirbantys žmonės. Paprastai oro uosto darbuotojai yra labai draugiški ir nori, kad ištyrinėtumėte viską, ką šį erdvė turi pasiūlyti, taigi, nebijokite paklausinėti aplinkui ir sužinoti, kokias vietas, jų nuomone, yra verta aplankyti. Taip pat jūs galite išnaudoti šį laiką jūsų vietos lėktuve pagerinimui arba pasidomėti, ar galėtumėte patekti į ankstesnį skrydį. Niekada negali žinoti, jei ateisite prie langelio pakankamai anksti, jie gali turėti keletą laisvų vietų.

Pasivaikščiokite

Po sėdėjimo ir buvimo susigrūdus lėktuve gali būti gera mintis pramankštinti kojas. Spėrus vaikščiojimas po oro uostą, tampant savo rankinį bagažą, gali būti būdas sudeginti keletą kalorijų ir paskatinti kraują tekėti kojose. Jei ilgai ramiai sėdėsite, jūsų kojose gali susiformuoti kraujo krešuliai, be to, sėdėdami jūs nesudeginate kalorijų, taigi, pasinaudokite turimu laisvu laiku prasimankštinti ir pasivaikščioti.

Apsipirkimas

Oro uostuose yra gerų parduotuvių apsipirkti, nes jie žino, kad žmonės, kuriems reikia daiktų, turės juos pirkti oro uoste, nes, praėję saugumo patikrą, nebegali išeiti. Gal pamiršote suvenyrą ar jums reikia ko nors paskaityti? Apsilankykite oro uosto parduotuvėse ir apsirūpinkite. Taip pat ten jūs galite nusipirkti maisto, higieninių priemonių, vaistų ir keletą suvenyrinių drabužių. Pirmyn, iššvaistykite šiek tiek pinigų. Pasinaudoję oro uosto patogumais, galite nupirkti visiems jūsų sąraše esantiems dovanas.

Susipažinkite su naujais žmonėmis

Kiekvieno žmogus oro uoste mintyse yra tas pats tikslas - jie nori patekti ten, kur jie keliauja. Jei jūs esate mėgstantis bendrauti, pabandykite susirasti keletą naujų draugų. Kas žino, gal galite rasti ką nors, kieno pomėgiai yra tokie patys kaip jūsų, arba gal net gausite darbo pasiūlymą, ar net susirasite susirašinėjimo draugą. Blogiausiu atveju, jie pamanys, kad jūs esate keistas, bet jums daugiau niekada nereikės su jais susitikti, taigi, kodėl nepradėjus pokalbio?

Jei keliaujate su vaikais

Nedaugelis dalykų gali būti labiau gąsdinantys, nei būti užstrigus oro uoste su savo vaikais. Norėdami užimti juos, pabandykite surengti lobio ieškojimą. Sudarykite sąrašą daiktų, kuriuos paprastai galite rasti oro uoste, ir tegul kiekvienas suaugęs žmogus vedasi vaiką jų ieškoti. Pirmasis žmogus, sugrįžęs atgal su užpildytu sąrašu, laimi.

Šiandieniniame greitai besikeičiančiame gyvenime retai turime laiko atsisėsti ir pagalvoti apie ką nors kitokio nuveikimą. Laukimas oro uoste siūlo mums tokią galimybę, taigi, užuot tiesiog sėdėję ir laukę, išnaudokite šį laisvą laiką geriausiu įmanomu būdu.