Taip pat skaitykite: Religiniame festivalyje nuogi japonai aršiai kovoja dėl sėkmę nešančių lazdelių
Keliauk į Italiją su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.
Kai mangiare bene tradicijos taip giliai įsišaknijusios į kiekvieno italo širdį, nenuostabu, kad maistui šlovinti šioje šalyje organizuojamos ir įvairiausios šventės bei festivaliai. Yra renginiai, skirti visiems gomurio malonumams bendrai, kiti – dedikuoti tik atskiriems produktams, pavyzdžiui, polentai, kuskusui, įdarytiems ravioli makaronams, ryžių spurgoms fritelle, baltiesiems trumams, alyvuogių aliejui, šokoladui ar vynui. Kvepia aplink visur, tad tik spėk suktis!
Kaip tik Florencijoje savaitgalį būriai vietinių bei miesto svečių traukė būtent į šiam gardėsiui skirtą festivalį. Kongresų rūmų sodelyje naminių ledų gamintojai pristatinėjo savo sukurtus skonius, o susirinkusieji juos vertino ir balsavo už labiausiai patikusiuosius.
Kol ledauninkai demonstruos muzikinį – choreografinį intarpą, turėsite papildomo laiko išsirinkti ledams. Pageidautumėte pasivaišinti gelato iš pistacijų, užaugintų Brontės miestelyje Sicilijoje? O galbūt rikotos sūrio ledų su šokoladu? Apelsinų kremo gelato? O gal su gianduja šokoladu bei lazdyno riešutais?
Be naminių ledų gamintojų festivalio metu susirinkusiuosius vaišino ir už Italijos ribų kojas iškėlę komerciniai. Tačiau veikiausiai kalbėti apie tai, ką galime rasti net ir Lietuvos prekybos centrų šaldikliuose, per daug neverta.
Gal dėl to, kad festivalio meniu kaina nemaža – viso labo 12 eurų (kiek daugiau, nei 40 litų) už keleto pasirinktų skonių ledų paragavimą bei niekaip neypatingą ledų kokteilį su sirupu? Gal, kad pasiūla kuklesnė nei bet kurioje eilinėje gelateria?
Turiu tik vieną prašymą: laikykitės atokiau tokių, kuriose sodriai žaliai šviečia mėtiniai bei pistacijų ledai, o ryškiai geltonai – bananiniai bei citrininiai. Šiose ledainėse, kurių, deja, centrinėse Florencijos gatvėse apstu, apart geros dozės dažiklių negausite nieko daugiau.
Verčiau paieškokite tokių, kur mėtiniai bei citrininiai tėra tiesiog balti, bananiniai – murzinai gelsvi, o pistacijų – labiau primena nuplautą chaki. Tokios spalvų gamos, kurias ingredientams dovanojo gamta, – lengviausiai atpažįstamas sufleris, kada ledų gamyboje naudojami tikrai natūralūs produktai.
Be to, nepamirškite, kad absoliučiai visose Italijos ledainėse jūs drąsiai galite pirma nemokamai paragauti jus sudominusių skonių, ir tik po to susikomplektuoti savo cono arba coppetta iš jums labiausiai patikusiųjų!