Daugelis iš mūsų bilietus perka iš anksto, nes taip jaučiasi ramiau. Jaunesni keliautojai labiau linkę rizikuoti ir perka bilietus paskutinę akimirką, nes taip pigiau. Vis dėlto kada gi skrydžių bilietai iš tiesų pigiausi?

Ar esate pasirengę išgirsti šį magišką skaičių? Prieš kiek dienų vertėtų pirkti bilietus? Teisingas atsakymas – likus 54 dienoms iki skrydžio. Būtent tokį atsakymą pateikia analitinė bendrovė „Cheap Air“. Paskaičiuota, kad pigiausi bilietai nelabai tolimiems skrydžiams parduodami vidutiniškai likus šiek tiek mažiau nei dviem mėnesiams iki skrydžio. Iš esmės nevertėtų per daug nerimauti dėl bilietų kainų, tereikia įsidėmėti, kad pagrindinė užduotis – juos įsigyti likus 112-21 d. iki skrydžio, nes kainos šiuo periodu būna mažiausios. Bent jau taip buvo 2015 metais.

„CheapAir“ ištyrė, kaip keitėsi 3 mln. skrydžių bilietų kainos praėjusiais metais. Kainos stebėtos 320 dienų periodą. Paaiškėjo, kad daugumą bilietų įsigyti apsimoka iš anksto, tačiau tai derėtų daryti ne per anksti.

Aktyvūs keliautojai linkę manyti, kad geriausia bilietus pirkti paskutinę minutę, tačiau atlikta pasitikėjimo verta analizė rodo, kad šis įsitikinimas yra klaidingas. Nustatyta, kad perkant bilietą likus 7 dienoms iki skrydžio sumokama vidutiniškai 200 JAV dolerių (apie 184 eurais) brangiau nei sakant tą patį bilietą rekomenduojamu periodu.

Taigi geriausia keliones planuoti likus mažiausiai 2-3 savaitėms iki skrydžio, o idealiausias variantas – prieš 54 dienas. Bilietus perkantys likus 7-13 dienų iki skrydžio permoka vidutiniškai 75 JAV dolerius (apie 69 eurus).

Iš esmės yra dvi taisyklės, kurių derėtų paisyti perkant skrydžių bilietus. Pirma, kurortinės kryptys populiariausios būna sezono įkarštyje. Jei norite Turkijoje pailsėti rugpjūčio mėn., geriausia bilietus pirkti iš anksto, nes artėjant skrydžio datai bilietų kainos beveik nesikeičia: skrydžių bendrovės puikiai žino, kad ir nemažindamos kainų bilietus parduos be jokių sunkumų.

Antra, jei vykstate į sunkiai pasiekiamus oro uostus nedideliuose miestuose, taip pat neverta tikėtis didelių nuolaidų, nes tokie bilietai paprastai brangsta, o ne pinga, nes juos parduodančios oro linijos ten beveik neturi jokių konkurentų.

Tiesa, yra ir viena bendra taisyklė: kuo anksčiau įsigysite bilietą, tuo bus geriau.