Leidžiame į vandenį vainiką

Vakare reikia surinkti nedidelį glėbį miško ir pievų gėlių ir nupinti iš jų vainiką. Kai saulė tekės, reikia sugalvoti norą ir paleisti vainiką į vandenį. Jeigu jis upe ar ežeru ims plaukti, viskas išsipildys, jeigu beveik iškart atsidurs ties krantu – neišsipildys.

Buriame iš apskritimų vandenyje

Paimkite platų ir gilų dubenį, pripilkite į jį vandens. Kai saulė ims leistis, pašnibždomis ištarkite savo norą ir meskite į vandenį akmenėlį. Toliau skaičiuokite: jeigu apskritimų skaičius bus lyginis, noras išsipildys, jeigu nelyginis – neišsipildys.

Šokinėjame per laužą

Yra toks prietaras: jeigu šokdami per laužą ugnies neprilietėte, tai geras ženklas. Merginoms tai reiškia artėjančią laimingą santuoką, o vaikinams – sėkmę reikaluose.

Sapnuojame pranašišką sapną

Saulei leidžiantis reikia surinkti septynis skirtingus žiedus ir prieš miegą juos padėti po pagalve. Legenda byloja, kad tą naktį regėtas sapnas taps pranašišku.

Buriame iš gėlių apie vestuves

Į didelį dubenį pripilkite vandens, paimkite du žiedus be kotų. Paleiskite žiedus į vandenį. Jeigu žiedai plaukia šalia – ruoškitės vestuvėms, jeigu išsiskiria – laukite nesutarimų santykiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)