Mergina lankėsi Biržų regioninio parko apžvalgos bokšte. Kaip žinome, į šį, milžinišką valtį primenantį objektą galima pakliūti nuo rugsėjo. Bokšto aukštis – 31,7 metrai.

Aukščiausias taškas, į kurį gali patekti lankytojai – 30 metrų aukštyje. Tiesa, minėtas apžvalgos bokštas kai kuriems panašus į kitus objektus.

Savo įspūdžius minėtame bokšte aprašė skaitytoja Rasa. Pasak jos, tą vietą drąsiai galima vadinti mistine.

Ar buvai mėnulyje? Ne? O aš buvau. Oficialiai – tai valtis, pastatyta vertikaliai. Dar oficialiau – Kirkilų apžvalgos bokštas, apsuptas Kirkilų karstinių ežerų, esančių Biržų rajone.

Vien priartėjus prie vietos, jautiesi užburtas jos magijos. Akys atsigauna žvelgdamos į tolį, švelniai slysdamos ežerėlių paviršiumi. Jauti, kaip atsigauna širdis, regis, net oro įkvepi daugiau.

Vanduo, kvepiantys geltoni lapai ir mėnulis nusileidęs ant jų. Metalinis – medinis mėnulis yra įspūdinga konstrukcija, tiek iš tolo, tiek iš vidaus išties gražu.

Einame vidun: laiptai laiptai laiptai. Vienoje pusėje suolai, sako, čia būna edukacinės programos. Kitoje pusėje pastebimi laiptai į bokšto viršų. Vaizdais gali gėrėtis kiekviename aukšte. Kaip ir vėjo gaudesiu, šauksmu, verksmu. Taip jau sutapo, kad lankėmės per Vėlines, dienos ypatingumas suteikė savotiško mistiško žavesio, liūdesio, ką dar labiau sustiprino pakeliui pravažiuotos kapinaitės.

Būtina paminėti, kad diena buvo rami ir nevėjuota, galima įsivaizduoti, kaip virkauja vėjas ir gaudžia šiame mėnulyje, kai būna vėjuota. Ežerėliai iš viršaus verčia nurimti, tiesa, jie gerokai nusekę. Dar matyti ramios apylinkių sodybos ir beribė erdvė, kurioje žvilgsnis lekia toli toli.

Ežerėliai sujungti tiltukais. Eini ir vis ežerėlis, sala, toliau dar ir dar. Pasakiškas mėnulio vaizdas atsispindi ežerėliuose. Čežantys geltoni lapai, įspūdingos eglės su neįtikėtino dydžio kankorėžiais, bebrų nugraužti jauni medeliai, virtę patogiais suoliukais vaikams. Beveik kiekvienoje salelėje pastatytas stalas ir suolai, taip ir kviečia surengti iškylą.

Šis apžvalgos bokštas – tai vieta, kur laikas prapuola. Gera, nes nebuvo masės žmonių, kurie trukdytų pailsėti. Net nepastebėjau, kad mėnulyje buvau daugiau nei dvi valandas. Šią vietą drąsiai galima vadinti mistine vieta.