„Nors didžioji jo dalis yra rezervatas, kuriame lankymasis negalimas, jau visai netrukus pakviesime į naujai rengiamą pažintinį maršrutą Punios šilo kraštovaizdžio draustinyje, kuris sudarys lankytojams palankesnes sąlygas susipažinti su Nemuno kilpų regioninio parko vertybėmis: Punios šilu, Panemuninkų skardžiu, piliakalniais, skroblynais, senaisiais ąžuolais Kunigaikščių alėjoje.

Iš kitos Nemuno pusės bus galima apžiūrėti ir garsųjį Punios piliakalnį“, – pranešime žiniasklaidai pasakojo Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos vadovas Paulius Čeponas.

Punios šilas

Pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vykdomą projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“ Punios šilo kraštovaizdžio draustinyje bus atliekami šie pažintinės trasos įrengimo darbai: originalių informacinių stendų, rodyklių, dekoratyvių stulpų bei suoliukų įrengimas, lieptelių ir laiptų įrengimas raguvose.

Maršruto pradžia numatoma ties Nemuno gatve, kur šiuo metu stovi medinės skulptūros. Kai kurios medinės skulptūros iškeliaus į kitą vietą prie girininkijos, taip pat projekte numatomas pasenusių skulptūrų išmontavimas. Praėję raguvas, pamatysite Panemuninkų piliakalnį, šalia kurio driekiasi išskirtinio reljefo ir aukščio Panemuninkų skardis. Čia bus statomi informaciniai stendai iš rūdinto plieno lakštų.

Miške ties stačiu nusileidimu prie Nemuno numatomi įrengti patogūs terasiniai laiptai. Ąžuolyno take esančios lentelės bus keičiamos į stilizuotus karžygio siluetus su LDK kunigaikščių vardais ir valdymo metais. Trasoje esantys medžiai kertami nebus. Tik, esant būtinybei, bus atliekami reikalingi krūmų genėjimo darbai.

Darbus planuojama baigti iki šių metų galo, tad jau šią žiemą lankytojai galės ne tik pražygiuoti įdomiu nauju maršrutu, bet ir dar geriau pažinti didingojo Punios šilo vertybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją