„Veskite čia savo vaikus, mokykite pažinti dviejų upių, Jūros ir Akmenos, sankirtą, saugoti išskirtines gamtines vietas, džiaugtis nepaprastai gražia Lietuva“, – Pagramančio bokšto atidarymu džiaugėsi aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Kopiant laiptais į bokštą, atsivers Akmenos ir Jūros upių slėniai bei pati santaka, o užlipus į viršūnę, saugomą teritoriją bus galima apžvelgti nuo 12 metrų pakylos, kur atsivers vaizdingas parko kraštovaizdis. Apžvalgos tilto ilgis – beveik 65 metrai, pažymima ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Pagramančio regioninio parko Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas

Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas įrengtas šalia Pagramančio regioninio parko lankytojų centro.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorės Agnės Jasinavičiūtės, Akmenos ir Jūros upių santakos kraštovaizdžio kompleksas leis gyventojams vienoje vietoje pažinti esmines Pagramančio regioninio parko, Akmenos kraštovaizdžio draustinio vertybes.

Saugomose teritorijose tai jau 23-asis apžvalgos bokštas, nuo kurio galima apžvelgti vieną iš unikalių mūsų šalies kraštovaizdžių.

Kaip pasakoja lankęsi apžvalgos bokšto atidaryme, ten susirinko gausybė žmonių, į stovėjimo aikštelę netelpa automobiliai, tad tenka statytis pakelėje.

Šio objekto statybą inicijavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir įgyvendino kartu su Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos Pagramančio regioninio parko grupe.

Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas pastatytas įgyvendinant projektą, finansuojamą Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos lėšomis. Bokšto projektavimas ir įrengimas truko trejus metus, nurodo Aplinkos ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją