Cinque Terre – tai Italijos vieta, kuri yra įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Išvertus iš italų kalbos, šis pavadinimas reiškia penkios žemės ir simbolizuoja penkis miestelius Viduržiemio jūros pakrantėje, kurie yra sujungti takais.

Cinque Terre yra draudžiamas automobilių eismas, čia yra pėsčiųjų, keltų ir geležinkelio takai. Turistai atvyksta traukiniais ir iš karto patenka į pagrindinę gatvę. Einant ja vos per kelias minutes galima pasiekti jūrą.

Miesteliai yra labai maži, pereiti iš vieno į kitą galima įvairiai: vienur teks nueiti vos kelis kilometrus, sugaištant apie 20 minučių, kitur – valandą. Būtina paminėti, kad už pasivaikščiojimą miesteliuose teks sumokėti penkis eurus. Toks yra nustatytas mokestis, tačiau toks laiko leidimas paliks gerą įspūdį: apžvelgsite XIV amžiaus pastatus, kurie yra įvairiaspalviai, ne mažiau ten būnant nuostabą kelia ir pakrantės vaizdas.

Kaip jau žinome, italų virtuvė yra nepriekaištinga, tačiau būdami Cinque Terre miesteliuose dėmesį atkreipkite į patiekalus su pesto padažu (baziliko ir alyvuogių aliejaus padažas) yra kilęs iš šių vietovių ir jame yra ypatingas.