Tai keli patarimai, kuriaisi reikėtų pasinaudoti traukiantiems į Italijos sostinę.

Neužsisakinėkite kapučino kavos po pietų. Kava italams yra ypač svarbi. Jos jie išgeria kasdien po keturis ir daugiau puodukų. Tiesa, jų kava – espreso, dažniausiai jie tai daro akimirksniu, net neprisėsdami prie staliuko. Tačiau, suprantama, kad turistai niekur neskuba ir nori pasėdėti, pasigrožėti miesto architektūra ar panorama. Jei jau prisėdote, nepamirškite, kad kapučino geriausia ir tinkama užsisakyti nebent ryte. Tikra kava italai vadina espreso, būtent dėl to atostogaudami pasirinkite ją, nes, tikėtina, kad būtent espreso gausite ypač gerai paruoštą.
Kapučino kava

Eikite į muziejus, kuriuose nėra minios žmonių ir eilių. Romoje menas yra visur kur tik bepasisuksi. Vienas garsiausių muziejų - Palazzo Massimo alle Terme, tai Nacionalinis Romos muziejus, esantis šalia Termini stoties. Jis garsus įspūdingomis freskomis, bronzinėmis statulomis, juvelyriniais dirbiniais. Tačiau vienas didžiausių privalumų – į šį, ypač garsų muziejų nereikia vargti ilgai stovint eilėje ir ten nėra minios žmonių. Kiti rekomenduojami muziejai, kuriuos reikėtų aplankyti : Palazzo Altemps, Crypta Balbi, and Baths of Diocletian, kurie yra visai šalia Nacionalinio Romos muziejaus. Pasirinkę  minėtus objektus tikrai nepavargsite.

Valgyti picą ryte yra gerai. Italai garsėja picomis, kurias valgo beveik kasdien. Pagal juos, pica yra tinkama ir pusryčiams. Tiesa, pusryčiams ją jie renkasi kiek kitokią negu vakarienei: tai būna iškeptas padas, apšlakstytas geru alyvuogių aliejumi ir druska. Pasak italų, tai neapsunkinantis, gardus maisto patiekalas, kurį vertėtų užsisakyti ir išbandyti Romoje. Tiesa, Romoje picos yra plonapadės.
Roma
Galite gerti vandenį iš fontano ar čiaupo. Romoje apstu fontanų, ne mažiau yra atskirų čiaupų, iš kurių teka ypač kalcio prisotintas vanduo. Italai džiaugiasi geru vandeniu ir jį geria iš tiesiog gatvėje esančių čiaupų. Tai yra tikras išsigelbėjimas ir patogumas turistams karštą vasaros dieną: taip galite atsigaivinti ar įsipilus į buteliuką toliau keliauti į lankytinas vietas ir tęsti tai, ką suplanavote.
Roma

Išsirinkite geriausia panoramą.  Romoje yra ne daug vietų, kurioje miesto panorama matytųsi geriau negu nuo Piazza Garibaldi aikštės, esančios an tGianicolo kalvos. Ji išsiskiria tuo, kad  kasdien vidurdienį iššauna patranka Tibro upės pusėn. Ši tradicija atsirado devynioliktame amžiuje, ir tai signalas visoms miesto varpinėms skambinti varpais.

Šaltinis
Temos
Kelionės
Dalintis
Nuomonės