Moters kelionė į Lietuvą praėjo sklandžiai, tačiau oro uoste ji jautėsi labai nejaukiai – nors Danijoje parduotuvės veikia, oro uoste jos visos buvo uždarytos, žmonių – vos keli, o skrydžiai beveik nevyksta. Anot jos, Kopenhagos Kastrup oro uoste labai tuščia, bet tvarka skandinaviška – viskas sustyguota, labai greitai viskas vyksta, jokių eilių. „Kelionė į Lietuvą labai lengvai praėjo, nors ir buvo įspėjimas pasilikti daugiau laiko, nes galiu užtrukti, bet nieko panašaus nebuvo. Lietuvoje irgi vos dvi minutes sugaišau ir minutę lagamino paėmimui. Skrydyje buvo labai mažai žmonių, atstumai tarp jų buvo milžiniški“, – mažu keliautojų kiekiu stebėjosi lietuvė.

Ji pasakojo, jog anksčiau SAS skrydžiai į Daniją buvo vykdomi tris kartus į dieną, dabar – du kartus per savaitę, ir pilnas lėktuvas vis tiek nesusirenka. Moteris svarstė, jog greičiausiai žmonės dar bijo arba vengia skraidyti dėl saviizoliacijos, nes juk turi joje atbūti visus du kartus – nuskridęs ir grįžęs.

Paskutinį kartą per Kalėdas keliavusi moteris teigė, jog šventiniu laikotarpiu epidemiologinė situacija nebuvo gera, tačiau „Duty free“ parduotuvės oro uoste veikė, tiesa, ne visos. Todėl šiuo metu užvertos parduotuvės ją nustebino.

„Nelabai suprantu, kodėl viskas neveikia, nes per Kalėdas kai skridau, tai šis tas dar veikė, o dabar tiesiog visur tvoros, viskas uždaryta, veikia viena suvenyrų parduotuvė ir kelios kavinės. Visa kita uždaryta, šviesos prigesintos, tai jausmas tikrai nelabai malonus. Suprantu, kad dėl saugumo viską daro, kad tose parduotuvėse su kvepalų mėginukais nesitrintume, bet tie srautai labai maži, o žmogui kažką oro uoste vis tiek veikti reikia“, – sakė lietuvė.

Taip pat moteris papasakojo, kaip skiriasi lietuvių ir danų testavimo tvarka. Anot jos, Danijoje testai nemokami ir turistams, ir gyventojams. „Testus gali darytis, kada nori ir kiek nori. Niekas neklausia, kodėl tu daraisi. Galima suvesti duomenis ir atsakyti į klausimą, kodėl daraisi – pavyzdžiui, iš smalsumo, dėl kelionės, bet neprivalai to nurodyti. Labai lengvai užsiregistruoji, rezervuoji laiką ir viskas. Atsakymai būna labai greitai, per kelias valandas arba kitos dienos ryte."

Moteris stebėjosi, kai jai draugai lietuviai ėmė aiškinti esą nemokami testai kelionei netinka. „Man iškart kilo abejonė šių teiginių tikslumu, nes kodėl jie turėtų negalioti? Kokia yra loginė ir legali priežastis, kad tie testai netiktų? Kodėl netinka PGR testas, kurio visur reikalaujama? Nes reikia dvi paras galiojančio popiergalio už pinigus? Tai yra komedija. Norėčiau tai suprasti. Jei aš nusineščiau testą, padarytą Lietuvoje nemokamai, tai oro uoste manęs nepraleistų? Netinka, nes nemokamas?“ – stebėjosi moteris ir tikino, jog jos turimas testas, kurį atliko vienoje Danijos ligoninėje, oro uoste buvo priimtas be papildomų klausimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)