Praėjus vos kelioms savaitėms po kivirčo aviabendrovės „Spirit Airlines“ lėktuve dėl ausinių ir kelioms dienoms po to, kai kompanija „British Airways“ visam gyvenimui uždraudė vienai moteriai skraidyti jos lėktuvais, nes ji nuolat kėlėsi iš savo vietos, į naujienas pateko keleivis, skridęs į Tokijų.

Kaip rašoma ieškinyje, lėktuve, skridusiame į Tokijo Naritos oro uostą, po 1,5 val. skridimo 72 m. amžiaus keleivis Hyongtae Pae atsisakė paklusti stiuardesės nurodymui ramiai sėdėti, ėmė šaukti ir visiškai įsišėlo.

Kodėl? Keleivis pareiškė pareigūnams, kad jis neorėjo sėdėti, kol dalina maistą, jam labiau norėjosi daryti jogos pratimus ir medituoti. Be to, jis pareiškė, kad nemiegojo 11 dienų.

Kai Pae kelis kartus nepaklausė stiuardesės liepimo atsisėsti į savo vietą, keli vyriškiai, tarp jų ir penki jūrų pėstininkai, padėjo pasodinti nerimstantį keleivį į vietą. Pae pagrasino vieną jūrų pėstininką nužudyti, bandė jam įkąsti.

Lėktuvas grįžo į Honolulu, ten Pae ir jo žmoną apklausė FTB. Pora teigė žinojusi, kad reikia klausyti stiuardesių nurodymų, tik nežinojusi, kad nepaklusti yra neteisėta.