Lietuvoje ir pasaulyje įsibėgėjant vakcinacijai, keliautojai jau pradeda planuoti naujus išvykų maršrutus. Saulės išsiilgę tautiečiai poilsio neretai ieško šiltuose kraštuose, todėl prieš planuojant atostogas, Lietuvos Respublikos garbės konsulas Giuseppe Saracino skatina pasidomėti lietuvių keliautojų pamažu atrandamu pietiniu Apulijos regionu ir jam priklausančia garsiąja Costa Dei Trulli pakrante, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pastaruosius penkerius metus aktyvius diplomatinius ryšius ir ekonominį bendradarbiavimą dviejų valstybių skatinančio bei su išskirtiniais Pietų Italijos miestais supažindinančio garbės konsulo kvietimu visai neseniai Costa Dei Trulli pakrantę aplankė lietuvių kelionių organizatorių delegacija iš Lietuvos.

„Draugiškus santykius tarp Lietuvos ir Italijos puoselėjame jau 30 metų. Manome, jog šalys turi kuo pasidalinti, todėl skatiname italus pamatyti gražiausias Lietuvos vietas, o lietuvius kviečiame svečiuotis mūsų krašte. Norime padėti keliautojams ir kelionių organizatoriams atrasti Costa Dei Trulli pakrantę, gausią senove alsuojančios architektūros, kvapą gniaužiančių gamtos vaizdų ir patogaus bei prieinamo poilsio jaukiuose viešbučiuose. Stengiamės daryti viską, kad lietuviai čia jaustųsi kaip namuose bet kuriuo metų laiku“, – sako G. Saracino.

Keliautojams Adrijos jūros skalaujama Costa Dei Trulli pakrantė lengvai pasiekiama tiesioginiais „RyanAir“ oro linijų skrydžiais iš Vilniaus į Barį su trumpa stotele Milane. Skrydžiai atnaujinti garbės konsulo iniciatyva, kurią palaikė tiek Apulijos regiono atstovai, tiek Lietuvos Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Lietuvos ir Italijos tarptautiniai prekybos rūmai, „Rotary“ ir „Lions International Lietuva“ klubai bei Apulijos ir Bazilikatos lietuvių bendruomenė.

Šia kryptimi susiruošusiems lietuviams į kelionės maršrutą G. Saracino siūlo įtraukti žymiausius Costa Dei Trulli miestelius.

Monopolis

Vienas aktyviausių regiono miestų keliautojus žavi viduramžius menančiu senamiesčiu, nuo kurio sienų atsiveria nuostabus Adrijos jūros vaizdas. Monopolis gausus paplūdimių, tačiau daugiausiai dėmesio sulaukia vėsusis Porto Ghiacciolo (it. ghiacciolo – varveklis), kuriame karštomis dienomis poilsiautojai atvyksta atsivėsinti. Nors miestelis puikiai tinkamas ramiam poilsiui, čia netrūksta ir naktinių pramogų, kurias keliautojai atranda naktiniuose klubuose, baruose bei restoranuose.

Polignano a Mare

Ant uolos įsikūręs miestelis akį patraukia senovine architektūra, menančia kelių tūkstantmečių istoriją. Išskirtinio poilsio ieškantys poilsiautojai nakvynę renkasi gynybinėje miesto sienoje įsikūrusiame Antico Mondo viešbutyje, o beieškantys naujų skonių atras juos viename iš miestelio restoranų su kvapą gniaužiančiu vaizdu į Adrijos jūrą.

Castellana Grotte

Castellana Grotte urvai – viena įdomiausių ir svarbiausių lankytinų vietų Costa Dei Trulli pakrantėje ir visame Apulijos regione. Stalagmitais ir stalaktitais nusėta karstinės kilmės urvų sistema tęsiasi net 3 kilometrus ir siekia 70 metrų gylį. Įspūdingi formų ir spalvų reginiai kelionėje po žeme įsimins ilgam.

Fasano

Nesvarbu ar tobulą kelionę įsivaizduojate kaip poilsį po saule, ar aktyvų laisvalaikį – ramybę mėgstantys poilsiautojai miestelyje ją atranda vaikščiodami alyvmedžių giraitėmis bei smėlingais paplūdimiais, o trokštantys atrakcijų lankosi nedideliame zoologijos sode arba išbando jėgas golfo laukuose. Lankantis šiame miestelyje derėtų nepraleisti ir poilsio namų, kuriuose taikoma vyno terapija, atgaivinanti bei atjauninanti odą ir stabdanti senėjimą.

Conversano

Pietų Bario kalnuose besislepiantis Konversano miestas žinomas įspūdinga normanų kilmės viduramžių pilimi. Ant aukščiausio kalno stovintis pastatas matomas iš visų pusių, o nuo pilies bokštų galima pažvelgti į Adrijos jūrą. Norintys iš arčiau susipažinti su senoviniu miestu, Konversane atras XI a. romanikos stiliaus katedrą bei benediktinų vienuolyną, 6 amžiuje laikytą vienu stipriausių visame Apulijos regione.

Alberobello

Miestelis garsėja trulli – nedideliais, gyvenamosios paskirties nameliais su kūgio formos stogais. Trulli statybai pasitelkiama priešistorinė technika bei grubiai apdirbto kalkakmenio blokai. Viduramžiuose pradėtas statyti 11 hektarų trulli rajonas įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, tad neįprastos architektūros mėgėjams apsilankymas Alberobele taps nepamirštama patirtimi.

Su garbės konsulo G. Saracino ir teisininkės, riterio titulą turinčia regiono ambasadorės Nancy dell’Olio pagalba, Apulijoje sparčiai kuriasi lietuvių bendruomenė, Pietų Italijos regione organizuojanti renginius ir populiarinanti Lietuvos bei Apulijos žinomumą tarptautinėje turizmo bendruomenėje.

Turinčius klausimų keliautojus bei kelionių organizatorius G. Saracino skatina kreiptis tiesiai į konsulato turizmo skyrių el. paštu consulate.lithuania.taranto.it@gmail.com, o informaciją kviečia sekti Facebook puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)