Jame yra 18 pastatų, aukštesnių nei 200 metrų, vienas iš jų – aštuntas pasaulyje. Dėl šviesų žaismo ir neono reklamų šis miestas sudaro įspūdį, kad atsidūrei video žaidime.

Dešimtasis sąraše – 20,8 mln. gyventojų turintis Seulas (Pietų Korėja). Didelė dalis dangoraižių yra aukštesni nei 60 aukštų gyvenamieji namai. Dešimt statinių yra aukštesni nei 200 metrų. Šiame mieste senasis Rytų pasaulis susitinka su moderniuoju Vakarų.

Reikiamo namo San Paule (Brazilija) paieška gali priminti adatos ieškojimą šieno kupetoje. Čia gyvena 18,3 mln. žmonių. Tačiau pastatai nėra itin aukšti – vos vienas viršija 200 metrų. Užtat sraigtasparnių parkas pagal dydį – 500 yra antras pasaulyje.

Sidnėjaus (Australija) horizonto linija, visų pirma – vandenyno pakrantė yra viena iš labiausiai atpažįstamų pasaulyje. Operos rūmai, neseniai pretendavę tapti vienu iš naujųjų septynių pasaulio stebuklų, jau seniai yra savotiškas Sidnėjaus simbolis. Šiame mieste yra aštuoni pastatai, kurių aukštis viršija 200 metrų.

Tai ne miražas, netikėtai išnyrantis dykumoje, o Dubajus (Jungtiniai Arabų Emyratai) – vienas moderniausių pasaulio miestų. Jame stūkso aukščiausias viešbučių pastatas ir antras tarp aukščiausių gyvenamųjų namų. Čia statomas ir absoliučiai aukščiausias pastatas (jau dabar “Burj Dubai” pasiekė 512 metrų aukštį ir aplenkė Taiwane esantį “Taipei 101”, kuris yra 508 metrų), taigi ateityje miesto horizontas šiame sąraše iš 13 vietos gali šoktelti į viršų. Dubajaus horizontas nėra apkrautas, tačiau kiekvienas pastatas yra ultramodernus ir savaip žavintis. 18 statinių yra iškilę aukščiau nei 200 metrų.

Frankfurto (Vokietija) horizonto liniją šio sąrašo sudarytojas vadina įdomiausia Europoje. Čia yra penki pastatai, aukštesni nei 200 metrų. Mieste esama ir neaukštų, tačiau tankiai apstatytų rajonų, kurių dalis mena dar pirmąjį tūkstantmetį, ir modernių dangoraižių, iškylančių virš aplinkinių statinių.

Sietlas – komercijos, kultūros ir modernių technologijų centras šiaurvakarinėje JAV dalyje, pagrindinis uostamiestis Ramiojo vandenyno pakrantėje. Keturi dangoraižiai yra aukštesni nei 200 metrų. Miesto horizonto liniją išryškina kalnai ir vanduo.

Greta 15, jo nuomone, gražiausių urbanistinių horizontų L. Di Serio pateikia tokio paties ilgio „garbės sąrašą“. Jis pradedamas Pitsburgu (JAV), kuriame yra tik du aukštesni nei 200 metrų pastatai, tačiau tai esą nesumenkina miesto grožio. Jis dažnai vadinamas „tiltų miestu“, „auksiniu trikampiu“, mat jį supa trys upės, kurias kerta aukso spalvos tiltai.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Barselonos „TOP 10“ vadovą!