Tai - ištaigingi baroko stiliaus rūmai, apsupti vaizdingų parkų, gėlynų, tvenkinių, skulptūrų. Pirmieji rūmai dabartinėje vietoje pradėti statyti dar 1569 m. imperatoriaus Maksimiliano II nurodymu.

Tačiau rūmai didelės svarbos neturėjo ir laikui bėgant buvo sugriauti. 1696 m. imperatoriaus Leopoldo I nurodymu pradėta naujų Šenbruno rūmų statyba. Tik nedaugelis dalių išliko nuo pirmųjų rūmų, nes veliau daugelis rūmų dalių buvo perstatomos.

Rūmuose karaliavo Habsburgų dinastija. Vėliau, žlugus Austrijos imperijai, Šenbruno rūmai nacionalizuoti, juose vykdavo ypač svarbių asmenų priėmimai (taip vadinamosios audiencijos). Rūmuose yra įsteigtas muziejus.

Taip pat Šenbruno rūmai yra nuo seno kino kūrėjų pamėgta vieta - pradedant 1965-ųjų komedija „Didžiosios lenktynės“, kurios kūrimo metu čia buvo filmuojama nemažai pagrindinių filmo scenų ir baigiant penkioliktuoju bondiados filmu „Į dienos šviesą“ („The Living Daylights“), kur vienoje scenoje Bondas su Kara rieda rūmų sodu, Šenbruno rūmai neapleidžia didžiųjų ekranų.

1996 m. Šionbruno rūmai įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.
Dalintis
Nuomonės