Nacionalinio parko plotas 540 kvadratinių kilometrų. Nuo parko arčiausiai esantys didieji JAV miestai iš pietų yra Sakramentas, San Fransiskas (abu Kalifornijoje), o iš šiaurės pusės - Portlandas, esantis Oregono valstijoje.

Apskaičiuota, kad parke saugomų vienų aukščiausių pasaulio medžių – visžalių sekvojų sengire praeityje buvo apaugusi apie 8,100 kvadratinių kilometrų Kalifornijos pakrantės teritorija. 96 proc. labai brandžių, senų sekvojų buvo iškirsta ir apie 45 proc. visų išlikusių sekvojų sengirių dabar auga tik Redvudo nacionaliniame parke.

Parke saugoma 157,75 kvadratinių kilometrų sekvojų sengirė padalinta beveik per pusę tarp federalinės ir valstijos administracijos priklausomybės. Palei šiaurės Kalifornijos pakrantę sekvojos auga mažiausiai 20 milijonų metų, bei artimos kitos joms rūšys pasaulyje egzistuoja daugiau kaip 160 milijonų metų.

Parke taip pat auga didžiosios pocūgės pajūrinis porūšis (Pseudotsuga menziesii), arčiau Ramiojo vandenyno pakrantės sitkinės eglės (Picea sitchensis), taip pat kūginės (žefrėjo) pušys (Pinus jeffreyi), raudonieji alksniai (Alnus rubra), erikinių šeimos Arbutus menziesii, lauramedinių šeimos Umbellularia californica, stambiausia klevų gentyje rūšis stambialapis klevas (Acer macrophyllum), Quercus chrysolepis (ąžuolų gentis), gervuogių genties Rubus spectabilis rūšis, iš rododendrų (Rhododendron) - didžialapiai rododendrai (Rhododendron macrophyllum), Rhododendron occidentale, papartinių (Dryopteridaceae) šeimos Polystichum munitum rūšis.