Devintu miestu, į kurį reguliarius reisus vykdys Vilniaus miesto savivaldybės oro linijų bendrovė tapo Danijoje įsikūręs Bilundas. Šis miestas lietuviams puikiai žinomas dėl jame veikiančio „Legolendo“ – didžiulės vaikų pramogų oazės.

LEGO grupė 1964 m. pastatė ir oro uostą, kuriame nusileis naują skrydžių iš Vilniaus kryptį išbandyti nusprendę lietuviai. Šiandien tai - antras pagal dydį (po Danijos sostinėje veikiančio) oro uostas šalyje, kasmet aptarnaujantis daugiau nei du milijonus keleivių.

Į Bilundo oro uostą Danijoje iš Vilniaus skrydžiai bus vykdomi nuo birželio 16 d. iki rugpjūčio 28 d. Reguliarius reisus žadama operuoti tris kartus per savaitę. Pirmadieniais ir ketvirtadieniais išskridimo laikas iš Vilniaus – 18 val. 15 min., o šeštadieniais – 9 val. 50 min. Skrydžio trukmė 1 val. 45 min.

Gera naujiena keliautojams - oro linijų bendrovės pasiūlytos akcijinės kainos pirmiesiems skrydžiams, kurių „dugnas“ šiuo metu siekia 99 litus. Būtent tiek kainuotų nuskristi iš Vilniaus į vieną pusę Geteborgo, Malmės arba Bilundo kryptimi, „nepasivėlinus“ susiplanuoti kelionę.

Kol kas šis pasiūlymas - rimta alternatyva kad ir iki šiol pigiausiai lietuvius nuskraidinti į Bilundą galėjusiam „Ryanair“. Su persėdimu Londone bendra kelionės į vieną pusę šia kryptimi kaina siekdavo šiek tiek daugiau nei 200 lt.

Be to, jungiamųjų skrydžių galimybė, pasinaudojus Airijos žemų sąnaudų vežėjo paslaugomis garantuojama nebuvo, o ir pati kelionė galėjo trukti nuo 4 iki 10 valandų. Tad, jeigu tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į LEGO karalystę pernelyg nepabrangs, keliaudami į Daniją, galime tikėtis šiek tiek pilnesnio nei įprasta „Air Lituanica“ lėktuvo.