Praeitą savaitgalį valdžios institucijos iš netoliese esančio miestelio evakavo beveik 4 tūkst. žmonių, kuriems nuo to laiko buvo leista tik trumpam grįžti pasiimti savo daiktų, rašoma „Euronews“.

Civilinės saugos agentūros duomenimis, magmos koridorius po žemės paviršiumi dabar tęsiasi 15 km į šiaurės vakarus nuo Grindaviko miesto į Atlanto vandenyną. Anot Islandijos meteorologijos tarnybos, išsilydžiusios uolienos gali būti labai aukštai po Žemės pluta. Naujausi duomenys rodo, kad yra didelė ugnikalnio išsiveržimo artimiausiomis dienomis tikimybė. Grindavike ir jo apylinkėse dėl seisminio aktyvumo keliuose jau atsirado didelių įtrūkimų.

Islandijos meteorologijos tarnybos skyriaus vadovė Kristin Jonsdottir sakė, kad žmonės turės laukti ateinančias kelias dienas ir stebėti, kaip klostysis įvykiai. Jos teigimu, per pastarąsias 24 valandas sumažėjęs žemės drebėjimų aktyvumas gali būti ženklas, jog magma yra itin arti Žemės paviršiaus, ir pridūrė, kad šis scenarijus nesiskiria nuo to, kas buvo stebima prieš ankstesnį išsiveržimą 2021 m., nurodoma „Independent“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją