Pigesnių bilietų galite įsigyti lapkričio ir gruodžio mėnesių laikotarpiui. Skrydis iš Vilniaus į Romą į abi puses kainuos 62 eurus. Būtina paminėti, kad bilietų skaičius ribotas.

Pateikiame pavyzdį, kuriame galite matyti skrydžio datą, laiką ir kainą.
Pavyzdys

Bilietų įsigyti galite čia.

Primename Romoje gyvenančios gidės Eglės patarimus, ką vertėtų žinoti apie šį miestą.

Transportas. Romoje yra du oro uostai: Fiumicino, Čiampino. Avialinijos iš Lietuvos skraidina į abu. Čiampino oro uostas nedidelis, arčiau centro. Vos išėjus iš terminalo, laukia keletas skirtingų autobusų kompanijų, vežančių į centrinę stotį – Termini. Bilietas kainuoja apie 4 eurus. Patogesnio transporto nėra, taksi iki miesto centro kainuos nuo 30 eurų. Dėmesio: oficialus taksi – tik baltai pažymėti automobiliai, į kitokius nesėskite. Tačiau ir baltų taksi vairuotojai „pritaiko“ lagaminų mokestį, būna, bando apgauti turistus.

Maistas. Siūloma nesirinkti restoranų, kavinių prie pat populiariausių turistinių objektų. Šios maitinimo įstaigos orientuojasi į kiekybę, ne į kokybę. Be to, kainos gali būti dvigubos, nei restoranuose vos už dviejų gatvelių. Verta išbandyti itališką aperityvą: gėrimas už 7 – 10 € ir neribotas kiekis užkandžių prie jo. Taip pavalgoma ir vakarienė.

Išsirinkti padės http://www.romeing.it/rome-nightlife-guide-bars-for-aperitivo/. Picą Romoje rasite dviejų tipų: „tagliata“ iškepta anksčiau, atrėžiama ir pašildoma (mokama už svorį) arba šviežiai kepama jums. Jos kaina neturi viršyti 10 eurų.

Juoda kava espresso dažniausiai kainuoja mažiau, nei vienas euras, jei geriama prie baro. Kiek daugiau teks sumokėti, jei kavą padavėjas atneša prie staliuko. Jei už espresso paprašoma daugiau, nei 1.5 €, padavėjas bando pasipelnyti iš turistų.

Muziejai. Pirmąjį mėnesio sekmadienį mieste visi muziejai nemokami. Vatikanas turi savo sistemą: nemokamai galima apsilankyti paskutinį mėnesio sekmadienį. Bandyti nerekomenduojama, nes eilės tą dieną neįtikėtinai ilgos, tiesiog švaistomas laikas. Vatikano muziejai įprastai kainuoja 16 eurų, kiti muziejai Romoje - apie 8 - 12 eurų. Ypač lankomas dailės muziejus - Galleria Borghese, į kurį dėl didelių eilių patartina įsigyti bilietus internetu iš anksto. Nedaug kas žino, bet įėjimas į Panteoną – geriausiai išsilaikiusį antikinį statinį - yra visiškai nemokamas, eilių beveik nebūna. Verta pamatyti, ten palaidoti Pirmasis Italijos karalius ir garsus dailininkas Rafelis.

Bažnyčios. Šventajame mieste – daugiau nei 900 bažnyčių. Sunku išsirinkti gražiausią, ypač kai bent po vieną – kiekvienoje miesto aikštėje. Daug kur prie įėjimo į bažnyčias stovi ir „aukų mokesčio“ prašo tvarkingai apsirengę jaunuoliai. Jie klaidina ir pinigų prašo neteisėtai, renkamos lėšos keliauja nežinia kur. Įėjimai į bažnyčias nekainuoja. Nemokėkite ir drąsiai eikite į vidų. Svarbus kitas dalykas – vasaros metu pečiai turi būti pridengti, keliai taip pat. Antraip į bažnyčią neįleidžiama arba nedelsiant išprašoma.

Svarbiausi objektai. Į Romą vykstama dėl istorijos, architektūros ir meno. Todėl būtina pamatyti Koliziejų, Panteoną, Venezijos aikštę (Piazza Venezia), Tautos aikštę (Piazza del Popolo), kitas aikštes: Piazza Venezia, Piazza della Respublica, Borghese parką, Trastevere rajoną, pasivaikščioti Forum imperiale gatve. Paprasčiausiame Romos žemėlapyje visi minėti pavadinimai lengvai atpažįstami. Norint patekti į Koliziejų, teks pastovėti ilgoje eilėje, ypač vasarą.