Skrydis iš Vilniaus į Paryžių ir atgal kainuos vos 30 eurų. Būtina paminėti, kad tokias bilietų kainas galima rasti gegužės ir birželio mėnesių laikotarpiui. Atkreipkite dėmesį, kad bilietų skaičius ribotas.

Pateikiame pavyzdį, kuriame galite matyti, kokios bilietų kainos yra nuolaidų „Wizz Discount“ klubo nariams ir tiems, kurie ja nesinaudoja.

„Wizz Discount“ klubo nariams bilietas iš Vilniaus į Paryžių kainuos 19,99 eur, iš Paryžiaus į Vilnių - 9,99 eur.
Pavyzdys

Įsigyti bilietų galite čia.

Pateikiame gidų rekomentacijas tiems, kurie į Paryžių vyks pirmą kartą:

1. Paragaukite prancūziškų ragelių, vad. croissant. Pasak keliautojų, būtent Prancūzijoje jie yra gardžiausi. Tiesa, jų pasirinkimas ypač didelis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad galite pasirinkti: vieni jų yra sviestiniai, vad. croissant au beurre, kiti – ne, jie vad. croissant ordinaire.

2. Pamatykite Lietuvos ambasados pastatą. Jį puošia įstabūs Gediminaičių stulpai.

3. Aplankykite Tiuilri sodą. Jame ne tik pasigrožėsite skulptūromis, bet ir pamatysite koncertą, renginį ar kokią parodą. Jame nuolat kas nors vyksta. Tačiau vienas smagiausių dalykų – surengti iškylą, žinoma, skanaujant prancūzišką sūrį ar kitus šios šalies skanėstus.

4. Paplaukiokite laivu Sena. Vieni tai vadina romantika, kiti – praktiškumu. Plaukdami laivu pamatysite garsiuosius Paryžiaus objektus, pasigrožėsite jais, taip pat, priklausomai nuo to, kokį laivą pasirinksite, galite pasimėgauti pietumis ar vakariene.

5. Aplankykite kapines. Jose atrasite ne vieno garsaus rašytojo ar menininko pavardę. Įdomu tai, kad, pavyzdžiui, Monmartro kapinėse išvysite didelius antkapius, paminklus, kuriuose vyko kino filmavimai.

6. Aplankykite Švč. Jėzaus širdies baziliką. Nuo jos atsiveria įspūdinga miesto panorama, kuria galėsite grožėtis tiesiog sėdėdami ant laiptų. Tiesa, norintys gali rinktis, ar į ją pakilti pėsčiomis, ar funikulieriumi. Ją atrasite miesto 18-tame rajone.

7. Pakilkite į Eifelio bokštą. Pamatykite garsiausią bokštą iš arti. Pakilti galima į skirtingus jo aukštus. Bilieto kaina – nuo 5 eurų. Norintiems daugiau įspūdžių – bokšte veikia keli restoranai.

8. Sugalvokite norą prie Pryžiaus Dievo Motinos katedros. Šią bažnyčią verta aplankyti dėl įstabios gotikinės architektūros. Tačiau, įdomu ir tai, kad šalia jos yra plokštė, ant kurios parašyta: Point zero des routes de France. Užlipę ant jos žmonės sugalvoja norą ir kartą apsisuka. Sakoma, kad norai pildosi. Tiesa, plokštės atsiradimas siejamas su 1924 metais ir reiškė nulinį tašką, nuo kurio skaičiuojamas Paryžiaus ir kitų miestų atstumas.

9. Aplankykite Luvrą. Suprantama, kad šiam muziejui vertėtų skirti ne vieną dieną. Priklausomai nuo savo laiko galimybių, nuvykite į jį, pamatykite garsiausius meno kūrinius. Patariama bilietais pasirūpinti iš anksto, įsigyjant juos internetu, taip išvengsite eilių.

10. Pasivaikščiokite po Monmartrą. Šį rajoną galite apeiti vos per dvi valandas. Jame dienas leido Dali, Picasso, Van Gogas. Jau nuo seno šis rajonas laikomas meno centru. Keliautojai pataria: vaikščiodami šiame bohemiškajame rajone stebėkite vietos gyventojus, dailininkus, kurie dienų dienas leidžia šioje vietoje kurdami, tapydami.