Nuskristi į Niujorką galite vos už 136 eurus. Tiesa, tokios bilietų kainos galioja 2017 metų sausio ir vasario laikotarpiui. Pateikiame pavyzdį, kuriame galite matyti skrydžio datą, trukmę ir kitas detales. Primename, kad bilietų skaičius ribotas.
Pavyzdys

Bilietus įsigyti galie čia.

Pateikiame kelis naudingus keliautojos Giedrės patarimus apie Niujorko transportą ir kaip lengvai rasti kelią iš oro uosto į Manhateną.

Kelionė iš oro uosto. Jei atvykstate į JFK oro uostą, vienas patogiausių būdų pasiekti Manhateną yra metro. Iš kiekvieno terminalo galite paprastai ir greitai pasiekti vadinamuosius Airtrain, sėsti į traukinį, kuris važiuoja į Jamaica Station (kaina – 5 JAV dol.), o ten persėsti į jums reikalingą metro liniją. Taip pat kelionei į/iš oro uosto galima naudotis oro uosto autobusais, vadinamaisiais Shuttle Bus (bilieto kaina Manhateno kryptimi – 17 JAV dol.) arba taksi paslaugomis, tačiau būkite pasirengę, kad iš oro uosto į Manhateną, priklausomai nuo adreso, kelionė gali kainuoti apie 100 JAV. dol. ir daugiau.

Transportas. Niujorkas siūlo labai gerai išvystytą transporto sistemą. Keliaujant mieste galima naudotis metro, miesto autobusais, taksi ar nuomotis automobilį. Vis dėlto labiausiai paplitęs turistų naudojamas transportas – metro bei taksi.

Metro – greičiausias ir vienas pigiausių būdų keliauti mieste. Jo sistema Niujorke labai paprasta ir aiški, tačiau pirmą kartą atvykus į miestą patariama su savimi nuolat turėti metro žemėlapį (nemokamus žemėlapius galite rasti viešbučių registratūrose). Jei mieste ketinate viešėti vieną savaitę ar ilgiau, patogiau būtų įsigyti savaitinį metro bilietą, kuris kainuoja 31 JAV dol. Vieno metro bilieto kaina – 2,75 JAV dol.

Taksi – patogus, tačiau tikrai ne vienas iš pigiausių būdų keliauti Niujorke. Visi oficialūs Manheteno taksi automobiliai yra tik geltonos spalvos, taigi nepatariama sėsti į kitos spalvos taksi automobilius. Taksi stabdomi tiesiog gatvėje, laisvus automobilius galima atskirti iš šviečiančio užrašo "Taxi" ant automobilio stogo. Kelionės pabaigoje nepamirškite arbatpinigių vairuotojui, kurie dažniausiai siekia 10 ar 15 procentų jūsų kelionės sumos.