Sausio dvidešimt trečiąją apie dvyliką valandą nakties jau buvome Malaizijos oro uoste Kvala Lumpūre (angl. Kuala Lumpur). Nusprendėme sulaukti ryto su ,,Starbucks” kavyte ir pradėti kelionę Tailando link.

Malaizijos Ringitai

Tailando sieną autobusu per Malaiziją pasiekėme per aštuonias valandas, kainavo apytiksliai po aštuoniolika dolerių kiekvienai. Taigi, turėjome puikią progą aštuonias valandas grožėtis Malaizija pro autobuso langą.
Vaizdai pro autobuso langą
Patyrėme ir truputėlį streso, kadangi užmiršau nuotraukytes vizai, o be jų (kaip žinia) viza negaunama. Pasieniečiai labai prastai šnekėjo angliškai ir patarė grįžti į Malaiziją pasidaryti reikalaujamos nuotraukos.
Tailando - Malaizijos siena

Nelabai malonu buvo iš jų kaskart girdėti: „Kodėl nesusitvarkei?“, o jų kabinete stebėti, kaip iškratomi juodaodžiai, o galiausiai du surakinami. Dėl to susidarėme nelabai malonų įspūdį apie tailandiečius, abi vylėmės, jog jis pasikeis keliaujant.

Malaizijos „tiuningo“ mados

Beje, Malaizija buvo už dešimties kilometrų. Na, bet be vizos įbėgau į Tailandą (niekas netikrino), pasidariau nuotraukytes ir sugaišus apie porą valandėlių jau buvome susitvarkiusios reikalingus popierius. Svarbu atminti šiuos punktus.
Kortelė
Pirmiausia su savimi turėti kelias atsargines nuotraukėles, bilietą, įrodantį, jog po vizos pasibaigimo palieki šalį, tam tikrą reikalaujamą sumą pinigų bei su savimi turėti adresą, kur būsi apsistojęs kirtus sieną. Naktį jau buvome pasiekusios savo kelionės tikslą – miestelį Krabi. Radome jaukų ir nebrangų hosteliuką – „B trio.“
„Btrio“ hostelis
Taigi švariai išsimiegojusios bei skaniai papusryčiavusios išsiruošėmė į Ao Nang paplūdimį. Pasistiprinusios ir išsiaiškinusios, kaip nusigauti iki paplūdimio (juk reikia palaikyti įdegį) susiradome mašinėles, kurios pusvelčiui nugabena į musų Meką. Pasirodo, viešasis transportas čia nevažiuoja.
Viduje
Nei Ritai, nei Giedrei nebuvo leista sedėti šalia budisto.
Be ledų - niekur
Šiek tiek susipažinę su Krabi, patraukėme į nuostabaus grožio Phi Phi salą. iš Krabi kelionė į Phi Phi asmeniui kainuoja du šimtus devyniasdešimt batų (apytikriai devynis dolerius).
Phi Phi saloje transportas uždraustas
Sveiki atvykę! Saloje transportas uždraustas.
Salos ir paplūdimio vaizdai

Salos ir paplūdimio vaizdai
Paplūdimio atrakcija

Paplūdimio atrakcija - meti smėlio saują, o šuniukas gaudo
Povandeniniai džiaugsmai
O čia susiplaukė trijulė. Taip atrodo jos povandeniniai džiaugsmai.
Beždžionių saloje

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Londono „TOP 10“ vadovą!