Huanglongo pavadinimas kilo iš panašiai skambančio kinų kalbos žodžių junginio, kuris išvertus reiškia „geltonąjį drakoną“. Vietovė plyti pietinėje Minšano kalnų grandinės dalyje, maždaug už 150 kilometrų į šiaurę nuo provincijos sostinės Čengdu. Įspūdingais vaizdais trokštančių pasigrožėti keliautojų srautai plūsta į Huanglongą būtent iš čia.

Kalcito arba kalcio karbonato junginiai nuspalvina čia išsibarščiusius nedidelius vandens telkinius įvairiausiomis spalvomis. Be jų, šis regionas taip pat įžymus snieguotų viršūnių fone krentančiais kriokliais bei karštosiomis versmėmis, kurios taip pat žėri įvairiausiomis spalvomis - nuo skaisčiai žydros iki žalsvai geltonos.

Šiame laukinės gamtos kampelyje taip pat glaudžiasi nemažai nykstančių rūšių. Čia iki šiol gyvena nedidelės didžiųjų pandų ir Rhinopithecus roxellana - auksinė benosė beždžionė. Huanglongas 1992 m. įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Į žymiausių lankytinų Huanglongo objektų sąrašą taip pat patenka tokie gamtos stebuklai kaip Skrajojantis krioklys, Bonsai tvenkinys, Apsivalymo uola ar Veidrodinė versmė.