Brusketos. Su jomis šalyje pradedami pietūs ar vakarienė. Tai baltos duonos riekelės, apteptos šviežiais pomidorais, alyvų aliejumi ir paskanintos česnaku. Brusketos Centrinėje Italijoje karaliauja jau nuo XV a.
Kitas pasirinkimas užkandžiui – švieži pomidorai su vietine mocarela ir baziliko lapeliais. Viskas atrodo taip paprasta, bet vietiniai švieži, aromatingi produktai šį paprastumą paverčia skonių švente burnoje.

Saltimboka (it., Saltimbocca) – patiekalas populiarus ne tik Italijoje, bet ir pietinėje Šveicarijoje, Ispanijoje bei Graikijoje. Tai veršienos iešmeliai, įvynioti į kumpio juosteles, marinuotas aliejuje, vyne ir kaparėliuose.

Stračiatela (liet., maži gabalėliai) – taip vadinami ir ledai su šokolado gabalėliais, ir tradicinė itališka kiaušinių sriuba. Ji yra lengva ir nesoti. Ši sriuba gali būti valgoma net pusryčiams, taip pat tinka lengvai popietės užkandai arba prieš vakarienę. Ji gaminama iš gerai išplaktų kiaušinių, druskos, pipirų, muskato, rečiau - iš manų kruopų. Šis mišinys sudedamas į verdantį naminį sultinį.

Itališki ledai niekada neturėjo didelių konkurentų. Labai svarbu jų ieškoti mažuose kaimeliuose. Ten vietiniai žmonės ledus gamina pagal senuosius receptus.
Tiramisu – tradicinis itališkas desertas, gaminamas iš sausainių „pirštelių“, išmirkytų kavoje ir perteptų sūrio kremu. Tiramisu labai populiarus visoje Italijoje.
Italai – patys atsakingiausi kavos virėjai. Visoje Europoje tik jie taip rimtai žiūri į kavos ritualą ir jos gaminimą. Tad čia ją atrasti taip pat būtina.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!