Dažnai sakoma, kad geriausias laikas bilietams įsigyti yra savaitės vidurys, ypač antradieniai, maždaug apie vidurnaktį. Visgi „Google Flights“ surinkti duomenys rodo, kad per pastaruosius penkerius metus antradieniais, trečiadieniais ar ketvirtadieniais įsigyti skrydžių bilietai buvo vidutiniškai vos 1,9 proc. pigesni nei nusipirkti savaitgaliais.

„Jeigu iki kelionės liko vos kelios savaitės, nelaukite, kol ateis antradienis. Bilietą nusipirkite jau dabar, kol kainos nepradėjo didėti“, – neseniai paskelbtame tinklaraščio įraše teigia „Google Flights“ produktų grupės vadovas Jamesas Byersas.

Pasiteisinusios strategijos

Nors savaitės diena, kurią keliautojai rezervuoja bilietus, nėra tokia svarbi, tačiau skrydžio diena turi reikšmės bilieto kainai, atskleidžia „Google Flights“ tyrimas, kurio metu buvo išnagrinėti penkerių metų istoriniai skrydžių kainų duomenys: nuo 2017 m. rugpjūčio 1 d. iki 2022 m. rugpjūčio 1 d.

„Lėktuvo bilietai, kai išvykstama pirmadienį, antradienį arba trečiadienį, buvo vidutiniškai 12 proc. pigesni nei savaitgalį vykstantys skrydžiai. Jei atmestume tarptautines kryptys, sutaupyti galima ir dar daugiau, iki 20 proc.“, – sako J. Byersas.

Be to, tyrimas parodė, kad išties pasiteisina ir kita populiari strategija – bilietus užsisakyti kuo anksčiau. „Google Flights“ duomenimis, likus trims–aštuonioms savaitėms iki išvykimo datos, tuo metu įsigytų vidaus skrydžių Jungtinėse Valstijose kainos buvo mažiausios, o žemiausią lygį jos pasiekė ir nustojo kristi likus 44 dienoms iki kelionės.

Maža to, lėktuvų bilietų paieškos svetainė nustatė, kad skrydžiai be persėdimų vidutiniškai kainuoja apie 20 proc. daugiau nei skrydžiai su persėdimais. Tiesa, reikia turėti omenyje, kad bilietai su persėdimais padidina riziką, jog kils daugiau nesklandumų dėl vėluojančių ar atšauktų skrydžių.

Kelionių draudimo bendrovės „World Nomads“ instragrame atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei vienas iš trijų respondentų šią vasarą dėl atidėtų ar atšauktų skrydžių išleido iki 250 JAV dolerių (apie 250 eurų) naujiems bilietams, maistui ar apgyvendinimo paslaugoms, o 12 proc. apklaustųjų nurodė išleidę nuo 500 iki 1 tūkst. JAV dolerių (maždaug 500–1 000 eurų).

Kaip sutaupyti dar labiau?

Keliautojams, kurie gali skristi bet kuriomis dienomis, patariama pasinaudoti „Google Flights“ funkcija „data grid“ – datų tinkleliu. Tokiu būdu greitai išsiaiškinsite, kurias tam tikros savaitės dienas būtų pigiausia išvykti ir parvykti.

O tie, kurie planuoja konkrečios trukmės kelionę, pavyzdžiui, dviejų savaičių išvyką, bet datos jiems nėra svarbios, svetainėje gali pasinaudoti kainų grafiko (ang. price graph) funkcija, kad sužinotų, kada skristi lėktuvu kainuotų mažiausiai.

Kainų sekimo funkcija padės išvengti būtinybės dažnai tikrinti norimo skrydžio kainą. Kai susirasite pageidaujamą maršrutą, paspauskite mygtuką „sekti kainas“ (ang. „track prices“) ir „Google Flights“ el. paštu jums siųs pranešimus apie bilietų kainų pokyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją