Pasiruošimas kelionei į Indiją

EGO, paklaustas apie pasiruošimą į Indiją, sako, kad svarbiausia – viza ir skiepai. Viza į tolimąją Indiją kainuoja apie 350 litų, lėktuvo bilietas – apie 1500 litų. „Prieš važiuodami į Indiją, būtinai pasirūpinkite skiepais. Būtina pasiskiepyti nuo hepatito A ir B. Geriausias variantas – atvykti į profesionalią kliniką, kurioje gydytojai žinos, kokių skiepų reikia, vykstant į tam tikrą regioną“, – pasakoja EGO.

Paplūdimiai – vakarėlių epicentras

„Goa nemažai paplūdimių, bet pagrindiniai – du. Jei norite linksmai pašėlti, jie – puiki vieta ir tikras traukos centras. Vienas tokių – Anjuna paplūdimys. Jame gausu klubų, barų. Šiame paplūdimyje renkasi hipiai, veikia jų turgeliai. Čia visada galima įsigyti vietinių gyventojų sukurtų rankdarbių ir suvenyrų. Kitas vakarėlių epicentras – Palolem paplūdimys. Jis yra šalies pietuose. Šiame paplūdimyje – pats balčiausias smėlis“, – pasakoja pašnekovas.

EGO teigia, kad šis paplūdimys jam – vienas gražiausių. Kelionių ekspertas pataria nuvykus į Goa būtinai išsinuomoti motorolerį ir juo apkeliauti kitus paplūdimius.

Naktinis gyvenimas – nuo europietiškų vakarėlių iki šamaniškų apeigų

Vakarėlių, švenčių ir nesibaigiančių linksmybių sezonas Goa tęsiasi nuo lapkričio 15 dienos iki gegužės 15 dienos. Pats aktyviausias – šv. Kalėdų ir Naujųjų Metų laikotarpis.

„Ypač aktyviai festivaliai vyksta šiuo periodu, todėl visiems, sugalvojusiems keliauti į Goa, patariu tai daryti kaip tik tada“, – pataria EGO. Klubuose ir festivaliuose groja trance stiliaus muzika. Šiame regione Goa trance muzikos stilius išpopuliarėjo nuo 1960-1970 metų. Tuo laikotarpiu į Goa pradėjo vykti hipiai.

Pasak kelionių eksperto, pagrindinės vietinių gyventojų tradicijos – religiją atspindinčios apeigos. „Jų metu susirenka pasipuošę vietiniai gyventojai. Veidus išsipaišo įvairiausiomis spalvomis ir degina smilkalus. Taip jie garbina savo dievybes“, – šypsosi EGO.

„Įdomu, kad vyksta ir vakarėliai su šamaniškomis apeigomis.
Dažniausiai jie organizuojami džiunglėse arba ant jūros kranto. Į šiuos susibūrimus susirenka kelis dešimtmečius Goa gyvenantys hipiai ir jiems prijaučiantys turistai“,– pasakoja patyręs keliautojas.

„Jei planuojate kelionę į Indiją, būtinai nuvykite į Bombėjų. Tai labiausiai vakarų tradicijų paveiktas miestas. Man yra tekę dalyvauti viename prabangiausių naktinių vakarėlių, kuriame renkasi Holivudo žvaigždės. Buvo smagu pasimokyti indiškų šokių“, – prisimena keliautojas.

„Nė viena šalis spalvų ir įspūdžių įvairove dar nepralenkė Indijos. Šioje šalyje galima pamatyti praeitį, dabartį ir ateitį. Atvykus į Indiją, kiekvieną kartą patiri kultūrinį šoką – pamatai didžiulį purvą, gausą žmonių. Čia girdimas nuolatinis triukšmas“, – sako buvęs Seimo narys. Anot jo, vienoje Indijos vietoje – nesiprausę garsiai triukšmaujantys vaikai, kitoje – žmogus, laikantis ant kelių kompiuterį ir diegiantis naujausias programas. „Šie kultūriniai skirtumai ilgam pasilieka atminty“, – įspūdžiais dalijasi Linas.

Kur apsistoti

Pats geriausias variantas – išsinuomoti bungalą (lengvą užmiesčio pastatą su verandomis – red.past.). „Tai padaryti galima viso sezono metu, tačiau būtina žinoti, kad sezono pradžioje ir pabaigoje – kainos mažiausios, todėl galima nemažai sutaupyti“, – sako pašnekovas. „Bungalo nuoma ant jūros kranto – puikus pasirinkimas. Greta ošianti jūra nuteikia ypač romantiškai, o jei nori pašėlti vakarėliuose ant jūros kranto – puiku, nes nereikia toli eiti“,– pataria EGO.

EGO sako – EGO žino:

Pavalgyti Indijoje galima už 5-15 litų.

Ajurvedinio masažo kaina yra apie 50 litų.

Jei žadate keliauti į Goa, nepamirškite hamako ir geros knygos – be audringų vakarėlių, tai pats populiariausias užsiėmimas.

Jei norėsite gerti, būtinai pasižiūrėkite, kad vandens buteliukas būtų su gamybine plomba, nes Indijoje apie 90 proc. ledukų, dedamų į gėrimus, yra pagaminami iš užteršto, purvino ir kenksmingo vandens.

Įėjimo į klubą kaina yra apie 50 litų. Jame galima mėgautis visais pasirinktais gėrimais nemokamai.

Daugiau skaitykite naujame žurnalo MIESTE numeryje.