Būtent dėl to vertėtų žinoti keletą užsienio šalių elgesio taisyklių, kad netektų to patirti.

Perpasauli.lt pateikia keletą patarimų, kaip nereikėtų elgtis kai kuriuose pasaulio šalyse.

Prancūzija. Kalbėti apie pinigus daugelyje šalių yra laikoma nemandagiu elgesiu, tačiau ypač Prancūzijoje tai yra tabu. Tiek pasakoti, tiek klausti apie pajamas ar išlaidas šioje šalyje reikėtų vengti.

Norvegija. Viešėdami šioje šalyje reikėtų neklausti gyventojų  apie tai, ar jie eina į bažnyčią, kaip dažnai tai daro.

Italija. Atostogaudami joje tikrai sužinosite, kas yra gera kava, tačiau ją restoranų darbuotojai padarys nepriekaištingą tokiu atveju, jeigu užsisakysite espreso. Pageidauti ir paprašyti kavinėje kapučino nedera. Taip parodysite nepagarbą jų maisto kultūrai, vertybėms.Tiesa, tą galite padaryti tik vieną kartą per dieną – ryte.

Čilė. Valgydami nedarykite to rankomis, tai yra laikoma netinkamomis manieromis.

Ukraina. Norėdami padovanoti gėlių, vertėtų atsiminti, kad pas juos taip kaip Lietuvoje – lyginis skaičius gėlių yra nešamas į kapines, jokiu būdu nedarykite tai per gimtadienius ar kitas šventes.

Vengrija. Gyventojai, švęsdami ir gerdami alkoholinius gėrimus niekada nesusidaužia taurėmis, net gerdami alų.

Vokietija. Norėdami pasveikinti vokietį su gimtadieniu, jokiu būdu nedarykite to anksčiau negu yra tikroji jo gimimo data. Vokiečiai tiki prietarais, kad jei yra pasveikinti anksčiau, savo tikrojo gimtadienio gali ir nesulaukti.

Jungtinė Karalystė. Kaip ir kitose Europos šalyse, taip pat Lietuvoje nedera klausti, koks yra žmogaus atlyginimas darbe. Toks klausimas jūsų pašnekovą gali priversti jaustis nejaukiai.

Kenija. Neskubėtike į žmogų kreiptis tik vardu, tą padarykite tik po to, kai jis pradės jus vadinti ar kviesti vardu.

Meksika. Vietiniai gyventojai mėgsta kurti įvairius juokelius apie savo šalį, pomėgius, tad, net jei ir jie nėra jums priimtini ar suprantami, vis tiek reaguokite, šypsokitės. Jiems tai yra svarbu.

Japonija. Šioje šalyje nepriimtina palikti arbatpinigių dirbančiajam personalui. Japonai didžiuojasi savo darbo jėga ir yra įsitikinę, kad jie klientus aptarnauja ypač profesionaliai ir arbatpinigiai nėra motyvacija tai daryti kuo geriau.

Jungtinės Amerikos valstijos. Skirtingai negu Japonijoje, JAV reikia nepamiršti palikti arbatpinigių aptarnaujančiam personalui.

Kinija. Norėdami pasveikinti ir įteikti dovanų jokiu būdu nesugalvokite tą padaryti įteikdami laikrodį arba skėtį. Kinai įsitikinę, kad tokie daiktai neša blogą energiją ar net pritraukia nesėkmes.

Indija. Lankydamiesi joje būkite santūrūs, liesti, bučiuoti kitos lyties žmogų, kad ir savo sutuoktinį viešoje vietoje tai laikoma įžūliu elgesiu.

Airija. Neretai užsieniečiams patinka turistų pastangos pabandyti kalbėti vietine kalba, tačiau airius tai erzina, ypač jeigu keliautojai bando atkartoti, pabrėžti jų akcentą, kirčiavimą.

Naujoji Zelandija. Jeigu planuojate vairuoti automobilį šioje šalyje, žinokite, kad ir kokia bebūtų situacija, pypsinti nereikėtų, tai nėra priimtina.

Singapūras. Kad ir kokie būtumėte išalkę, viešajame transporte nevalgykite. Taip pat nesugalvokite gatvėse ar parkuose maitinti paukščių ar išmesti kramtomą gumą tiesiog ant gatvės.

Turkija. Bendraudami ir gestikuliuodami venkite naudoti gestą OK - iškeltą rankos nykštį, nes tai yra įžūlu.

Šaltinis
Temos
Kelionės
Dalintis
Nuomonės