Kaip informuoja „Bloomberg“, „El Celler de Can Roca“ iš pirmosios reitingo vietos į antrąją išstūmė Danijos sostinėje įsikūrusį restoraną „Noma“. Jis puikavosi pirmojoje reitingo pozicijoje pastaruosius trejus metus.

„El Celler de Can Roca“ priklauso trims broliams Roka (Roca). Žoanas (Joan) yra vyriausiasis virėjas, Žozepas (Josep) vadovauja vyno rūsiui, kur saugoma 60 tūkst. butelių, o Žordi (Jordi) gamina desertus ir įvairius kepinius.

„El Celler de Can Roca“ meniu jungia Katalonijos gastronomijos tradicijas, avangardinę „molekulinę virtuvę“ ir neįprastus patiekalų patiekimo būdus. Jį sudaro tokie patiekalai kaip cukruje pakepintos alyvuogės, patiektos ant bonso formos padėklo. Patiekalų gamyboje naudojami tokie delikatesiniai ingredientai kaip „foie gras“ (žąsų kepenėlių paštetas) ir omarai, taip pat tradiciniai Katalonijos virtuvės produktai. Restorane patiekiami desertai, kvepiantys garsiausių kvepalų aromatais. Kompleksinio meniu iš kelių patiekalų kaina sudaro 130 eurų vienam žmogui.

Trečioje reitingo vietoje atsidūrė restoranas „Osteria Francesana“, įsikūręs Italijos Modenos mieste, ketvirtoje - "Mugaritz" San Sebastiane, Ispanijoje, penktoje - „Eleven, Madison Park“ Niujorke, JAV.

Toliau sąraše rikiuojasi restoranai D.O.M. San Paule, Brazilijoje; „Dinner“ Londone, Didžiojoje Britanijoje, „Arzak“ San Sebastiane, Ispanijoje, „Steirereck“ Vienoje, Austrijoje, „Vendome“ Bergiš Gladbache, Vokietijoje. Ispanų restoranai pirmajame dešimtuke užėmė net tris pozicijas.

Paryžiaus restoranas „L'Arpege“, užimantis reitinge 16-ąją vietą, pripažintas geriausiu restoranu Prancūzijoje.

Geriausiu Azijoje restoranu pripažintas Tokijo restoranas „Nirisawa“, užimantis 20-ą vietą reitinge.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)