Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Net ir norintiems kuo daugiau susipažinti su šalies istorija, visuomet aktualu ir tai, kur būtų galima atsipalaiduoti po turiningos kelionių dienos ar praleisti smagią dieną su vaikais. Pateikiame dar penkis populiariausius ir labiausiai vertinamus Portugalijos paplūdimius, kuriuose galėsite poilsiauti ir semtis neišdildomų kelionės įspūdžių.

1. Praia da Rocha

Algarvėje esantis paplūdimys da Rocha ypač mėgstamas vietinių ir turistų. Algarvės regionas ypač vertinamas dėl savo poilsiavimui skirtų vietų, kurios turistus žavi natūralia gamta ir puikiomis pramogomis.

Čia dažnai atvyksta šeimos su vaikais, norinčios pasimėgauti smėlėtais paplūdimiais, turkio spalvos vandenynu ir užuovėja nuo atšiauraus Atlanto vėjo. Čia dažniausiai atvyksta žmonės, norintys atsipalaiduoti ir mėgautis Portugalijos kraštovaizdžiu. Jus užliūliuos ne tik krištolinė vandenyno gaiva bei draugiški vietiniai gyventojai, po pietų šiek tiek nukritus temperatūrai galėsite pasivaikščioti šalia esančiais kalnais ir uolomis, tarsi dar nematytų gamtos stebuklų.
Praia da Rocha paplūdimys, Portugalija

Da Rocha paplūdimys iš pirmo žvilgsnio gali priminti šventinį atviruką, nes saulės šviesoje prie vandenyno esančios uolos nusidažo šviesia gelsva spalva, o vakarėjant sublizga kaip didžiuliai
prabangūs kristalai. Netoliese paplūdimio yra įsirengę virš 20 įvairių viešbučių, keletas kavinių ir restoranų, kur rasite kuo atsigaivinti bei ko užkasti dienos eigoje. Poilsiaujantiems šiame paplūdimyje netoliese įrengti teniso kortai bei vaikų žaidimo aikštelės.

2. Tavira

Kitas populiarus Algarvės paplūdimys - Tavira. Tai rami ir romantiška vietelė netoli Ispanijos sienos prie Andalūzijos. Kadaise čia buvo gausu architektūrinių statinių, kurie traukė kiekvieno turisto akį, tačiau didžiulis žemės drebėjimas 1755 metais šį regioną pakeitė neatpažįstamai. Šiandien čia galima mėgautis nuo miesto šurmulio izoliuotais paplūdimiai, kur ypač mėgstama atvykti povestuvinės kelionės metu.

Romantiškos ištroškusiems įsimylėjeliams siūlomos ne tik įspūdingos vakarienės ant vandenyno kranto, tačiau ir įsimintinos kelionės į netoliese esančias salas. Keltu ar jachta pasiplaukioti Algarvės pakrante – neišdildomas kelionės prisiminimas, galintis tapti visų atostogų vinimi.
Tavira paplūdimys, Portugalija

3. Porto Santo

Medeiros saloje įsikūręs žinomas ir turistų mėgstamas paplūdimys. Čia atvyki pailsėti su šeima yra puikus pasirinkimas, nes kelionės su vaikais ypač pasiseka, jei vaikams yra vietos padūkti ir krėsti išdaigas. Šiame paplūdimyje ras veiklos ir suaugusieji, ir jaunieji turistai.

Porto Santo galite atvykti kelionės lėktuvu metu, iš Medeiros salos tiesioginis skrydis trunka vos 15 minučių. Čia taip pat galite pasilikti ne tik trumpam vizitui, bet ir visos savaitgalio kelionės metu. Netoli paplūdimio yra puikus viešbutis, kuris visas Jūsų paslaugoms, kad kelionė būtų įsimintina ir atpalaiduojanti.
Porto Santo paplūdimys, Portugalija

Viduje čia veiklos yra ir vaikams, ir suaugusiems Vaikų laukia didžiulės vandens atrakcijos, jūros vandens baseinai ir žaidimų kambariai, o suaugusieji ras atgaiva sielai ir kūnui. Viešbutyje įrengtas didžiulis pompastiškas spa centras, kuriame teikiamos įvairiausios atpalaidavimo procedūros kūnui, masažai, pirtys, kitos paslaugos.

4. Salema

Dar vienas Aalgarvės paplūdimių pasididžiavimas - Salema. Čia nedideliame ramiame žvejų kaimelyje priimami visi turistai, kurie nori susipažinti su istorine regiono atmintimi. Čia išsaugota labai daug tradicijų ir paveldo, todėl pailsėti Salemoje reiškia ne tik atsipalaiduoti, tačiau ir prisiliesti prie Portugalijos iš arčiau. Dažnai šis miestelis neįtraukiamas į turizmo kelionių maršrutus ir ekskursijas ir čia užklysta tik turistai apie šią stebuklingą vietą išgirdę iš lūpų į lūpas.
Salema paplūdimys, Portugalija

Past Salema paplūdimys pasiekiamas keliuku, vedančiu nuo kaimo, nes kadaise tai buvo vietinių atrasta rami vietelė poilsiui bei žvejybai. Šiandien čia noriai atostogauja šeimos su vaikais ir mėgaujasi vandens pramogomis. Po maudynių išalkusius turistus mielai pavaišins žvejai, kurie kasdien keliauja į darbą tuo pačiu keliuku, o smalsiesiems keliautojams parodys, kokios senosios Portugalijos žvejų tradicijos bei darbo specifikos. 

5. Santa Maria

Labiausiai į pietus Azoruose nutolęs paplūdimys Santa Maria Jus nustebins savo gamta ir priblokš šilta atmosfera bei maloniu vandenyno vėjeliu. Čia vidutinė metų temperatūra lauke yra 23 laipsniai. Apie tokią mažytę rojų primenančią vietą žemėję turbūt svajoja kiekvienas lietuvis, pavargęs nuo darganotų ir nuolat besikeičiančių lietuviškų orų.

Santa Maria paplūdimys, Portugalija
Santa Maria vertinamas ir todėl, jog tai netoli nedidelio miestelio esantis paplūdimys, suteikiantis poilsiautojams galimybių atrasti dar daugiau Portugalijos malonumų. Jei ieškote pigios kelionės pramogų šiame regione, Jums tikrai patiks vietinių vaišingumas ir paslaugumas. Nebrangiai čia išsinuomosite dviračius ar motorolerius ir be jokių gidų ar specialių ekskursijų patys apkeliausite salą, susipažinsite su vietiniais gyventojais ir įspūdinga gamta.
Dalintis
Nuomonės