Liepą oro uostas sumažins skrydžių skaičių iki 825 per dieną, o rugpjūtį – iki 850 per dieną. Planuota apsiriboti 900 skrydžių per dieną. Iš viso bus atšaukta dešimtadalis skrydžių.

Gatviko oro uosto direktorius Stewartas Wingate‘as informavo, kad oro uostas priverstas riboti skrydžių skaičių, nes trūksta darbuotojų.

„Oro linijų bendrovėms teks kažkokiu būdu koreguoti savo skrydžių grafikus, – teigė jis. – Per laisvas dienas (angl. bank holidays; tuo metu buvo minimas ir karalienės jubiliejus) su sunkumais susidūrė kelios kompanijos oro uoste – iš esmės taip nutiko dėl darbuotojų trūkumo. Imdamiesi ryžtingų veiksmų siekiame užtikrinti, kad oro uosto darbuotojai, taip pat ir aviakompanijos dirbtų realiu pajėgumu ir su jiems prieinamais ištekliais.“

Toks sprendimas priimtas, praėjus kelioms dienos po JK vyriausybės nurodymo aviabendrovėms verčiau iš anksto atšaukti skrydžius, nei vėliau, kad keliautojų paskutinę minutę nelauktų nemalonios staigmenos.

Ar bus atšauktas jūsų skrydis iš Gatviko oro uosto?

Oro linijų bendrovės jau atšaukia skrydžius. Aviabendrovė „EasyJet“ likusią birželio dalį ir liepą atšaukia po 40 skrydžių per dieną, „British Airways“ iš anksto atšaukė 8 000 skrydžių iš kovo–spalio periodo. Oro transporto kompanijos bus priverstos dar labiau mažinti skrydžių apimtis.

Daugiausia skrydžių turės atšaukti didžiausia Gatviko oro uoste veikianti kompanija „EasyJet“. Tiesa, jos atstovas teigė, kad kompanija pajėgs perkelti daugumos keleivių skrydžius.

Nežinoma, kada aviakompanijos praneš apie atšaukiamus skrydžius. Tikėtina, kad skrydžius atšauks kuo anksčiau (vėliausiai prieš 14 dienų), siekiant sukelti kuo mažiau nepatogumų keleiviams ir kad prireiktų mažiau kompensacijų.

Jeigu aviabendrovė atšaukė arba nukėlė jūsų skrydį, jums turi pasiūlyti naują skrydį arba grąžinti pinigus už bilietus. Keleivis, kuriam atšaukė skrydį, turi teisę skristi artimiausiu skrydžiu, net jei tą skrydį vykdo konkuruojanti aviabendrovė.

Tikėtina, kad atšaukus skrydžius iš anksto būtų mažiau chaoso. Per kelias pastarąsias savaites „EasyJet“ teko atšaukti dešimtimis skrydžių kasdien, nemažai keliautojų įstrigo oro uostuose.

Kodėl oro uostuose daug chaoso?

Nuo 2022 m. pradžios visos Europos oro uostuose atšaukiama daug skrydžių, daugėja eilių.
Koronaviruso pandemijos piko metu Europoje be darbo liko apie 191 tūkst. aviacijos srities darbuotojų.
Atsinaujinant kelionėms, oro kelionių srityje nepakanka darbuotojų.

Tarptautinė oro uostų taryba prognozavo, kad šią vasarą skrydžių atšaukimo neišvengs du trečdaliai Europos oro uostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją