Komodo drakonai
Indonezijoje, netoli Balio salos yra trys mažos salos – Rinja, Flores ir Komodo – tai vienintelės vietos pasaulyje, kur galima surasti Komodo drakonus. Na žinoma, jie nesispjaudo ugnimi, neturi keturių galvų ir taip pat negali pasigirti drakonišku dydžiu, bet tai didžiausi žemės ropliai, užaugantys net iki 3 metrų ilgio, o jų įkandimas gali būti mirtinas. 
Komodo drakonas
Šių dienų monstrams minėtose salose yra įkurtas nacionalinis parkas, kurio teritorija laisvėje laksto vos keli tūkstančiai jų, taip pat parke gyvena beždžionės, buivolai ir galybė kitų gyvių kurias ir minta drakonai.
Komodo drakonas

Lamantinai ir diugoniai

Lamantinai ir diugoniai, dar kitaip vadinami jūrų karvėmis. Šie gyvūnai nėra labai baisūs, tik dideli ir keistai atrodantys - taip pat gali priminti vaikystės košmaruose gyvenančius padarus, nors iš kitos pusės turi ir nemažai mielų išvaizdos savybių. Abi rūšys priklauso diugonių ir lamamtininių vandens žinduolių gentims, gyvena seklumose ir minta vandens augmenija.
Vest Indijos Lamantinas
Lamantinai gyvena Karibų baseine, Amazonės ir Vakarų Afrikos upių baseinuose, o diugonius galima rasti Indijos vandenyno pakraščiuose ir Raudonojoje jūroje bei Australijos pakrantėse. Lamantinų šeimos atstovai nuo diugonių skiriasi kaukolės ir uodegos formomis. Lamantino uodega turi irklo formą, tuo tarpu diugonių – „šakutės“ formą.
Vest Indijos lamantinas

Aye-Aye lemūrai

Aye-Aye (arba Aey-Aye) lemūrai lietuviškai dar vadinami laibapirščiais. Šie monstriukai išsprogusiomis akimis yra priskiriami primatams, taigi yra giminingi šimpanzėms ir netgi žmogui. Jie aptinkami tik rytinėje Madagaskaro salos dalyje.

Laibapirštis arba Aey-Aye lemūras

Gyvūnai yra tamsiai rudos bei juodos spalvos, turi už save didesnę pūkuotą uodegą, letenėlės „puoštos“ smailais nagais išskyrus du didelius galinių kojų pirštus, kurie leidžia gyvūnams suptis ant šakos. Laibapirščiai visą gyvenimą praleidžia atogrąžų miško medžiuose ir itin retais atvejais nusileidžia ant žemės. Jie – naktiniai padarai, todėl retam fotografui pavyksta juos įamžinti.

Šie lemūrai dieną miega susisukę sferos formos lizduose. Šie lizdai teturi vieną įėjimą ir yra įrengti aukštai tarp medžių šakų.

Laibapirščiai arba Aey-Aye lemūrai gyvena tik viename atokiame Madagaskaro kampelyje

Galbūt dėl savo nesimpatiškos išvaizdos Madagaskare išvysti laibapirštį reiškia nesėkmę, bloga pranašaujantį ženklą. Todėl jie neretai nužudomi iškart, kai yra pastebimi. Tokios „tradicijos“ bei gyvenamųjų buveinių nykimas pavertė laibapirščius nykstančia rūšimi. Šiandien šie gyvūnai yra saugomi įstatymu.

Gigantiškas minkštakiautis vėžlys
Minkštakiautis vėžlys

Tai Azijoje gyvenantys gėliavandeniai vėžliai, užaugantys iki 2 metrų ilgio. 95 proc. savo gyvenimo jie praleidžia įsikasę į pakrantės purvą ir išlenda iš jo tik porą kartų per dieną įkvėpti oro. Maitinasi jie moliuskais, žuvimis ir upės augalais. Nors tai ir reta rūšis – didžiausia tikimybė juos pamatyti yra prie Mekongo upės (Kambodžoje).

Riestanosės beždžionės

AOP nuotr.

AOP nuotr.

Be keistų nosių jos pasižymi ir rimtomis iltimis. Bet geriau įsižiūrėjus – visai simpatiškos, tiesa? Gyvena didelėmis grupėmis po 500-600 narių.

Kokosiniai krabai
Kokosinis krabas

Šie gigantiški krabai gyvena Indijos ir Ramiojo vandenynų salose. Kaip jau pasako jų pavadinimas – krabai sugeba įlipti į palmę ir atsidaryti kokosų riešutus. Vis dėlto tai nėra pagrindinis jų maisto šaltinis.

Kokosinis krabas
Daug labiau jie mėgsta kitus vaisius ar net smulkius gyvūnus. Tai didžiausi sausumoje gyvenantys nariuotakojai, užaugantys iki 5 kg svorio, o ilgis nuo kojos iki kojos – iki 1 metro.
Kokosinis krabas