Keli patarimai, kaip išvengti šio galvos skausmo dėl drabužių susiglamžymo.

Atkreipkite dėmesį į medžiagą. Pirmiausia, prieš skrisdami atidžiai išsirinkite kostiumą, kurį vilkėsite susitikimo metu. Vieni audiniai labiau glamžosi negu kiti, pavyzdžiui, stipriai susiglamžiusį vilnos drabužį pakanka pakabinti nakčiai į spintą ir ryte susidariusių raukšlių nematyti. Tačiau to nebūtų galima pasakyti apie lino medžiagos drabužius, jie susiglamžę laikysis ypač ilgai, ir visgi prireiks juos lyginti. Tad, būkite atidūs ir geriau pasirinkite vilnos kostiumą.

Rinkitės tamsaus audinio kostiumą. Tiesa, ant tamsių, storesnės medžiagos drabužių susigramžymas matysis daug mažiau negu ant šviesių ir plonos medžiagos.

Nenaudokite maišų. Stilistai pataria: nevarkite su drabužių maišais ar kitas specialiais dėklais, jie tikrai nepadės ir neapsaugos jūsų drabužių nuo suglamžymo. Geriausiu atveju, jie naudingi tik tuo, kad jų neišteptumėte. Drabužius geriau dėkite į kietą lagaminą, tinkamai juos sulankstydami. Ir, žinoma, vos tik radę galimybę, nuvykę būtinai juos pakabinkite, kad medžiaga kuo greičiau gautų gryno oro.

Išmokite tinkamai juos sulankstyti. Pateikiame keletą video medžiagų apie tai, kaip tinkamai sulankstę drabužį galėsite būti ramūs, kad jis nesusiglamžys. Jame rekomenduojama atkreipti dėmesį į švarko pečius, kurie įlenkiami į vidų:

Antroje video medžiagoje galite pamatyti kitokį lankstymo metodą, kuriame į švarką dar yra įdedami apatiniai, kojinės ir visa tai yra susukama.