„Sveikatą festivalio rengėjai supranta ne tik kaip kūno stiprybę, bet platesniu, holistiniu požiūriu. Tai – ir dvasios tvirtybė: sveikos emocijos, geri santykiai su savimi, kitais žmonėmis bei aplinka“, - aiškino „Mandalos“ organizatorė Sigita Dabulskytė, Mykolo Romerio universitete studijuojanti psichologijos magistrantūrą.

Festivalio dalyviai taip pat galės išmokti groti gongu, šokti Bolivudo šokių, tapyti ant šilko ir vandens, pasigaminti natūralios kosmetikos. Vakarais, pasibaigus paskaitoms, vyks gyvos muzikos koncertai.

Renginio programa pagal tematiką suskirstyta į keturias dalis ir pavadinta visatos stichijų vardais: Žemės (kūno pažinimas, netradicinė medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos), Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai). Užsiėmimus ves lektoriai iš Lietuvos bei užsienio.

„Šis festivalis skirtas visiems, norintiems tobulinti save“, - teigė S.Dabulskytė.

Į renginį kviečiama atsivežti ir vaikus – kol tėveliai klausysis paskaitų, jų atžalas nemokamai užims vaikų laisvalaikio centro „Smaragdo miestas“ mokytojai.

Festivalio teritorijoje veiks net trys sveiko maisto kavinukės, taip pat bus įrengtos laužavietės, kuriose maistą gaminti bus galima patiems. Vartoti alkoholį festivalyje nebus leidžiama. Užsiėmimai vyks pievoje įrengtose pavėsinėse, o palapines bus leidžiama statyti netoli upės.
Bilietais į festivalį bus pradėta prekiauti likus mėnesiui iki jo pradžios.

Ventės Viteikaitės ir festivalio archyvo nuotraukos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)