„Atvykęs į Airiją, buvau sužavėtas gamtos grožio“, - sako šiuo metu parodą „Airija mano akimis“ Vilniuje atidarantis D. Lukošius.

„Nenoriu sakyti, kad Lietuvoje gamta nėra graži, greičiausiai prie jos buvau pripratęs. O Airijoje ji labiau laukinė – neaprėpiamas vandenynas padarė neišdildomą įspūdį, todėl geriausius savo peizažus esu nufotografavęs būtent Airijoje“,- sako fotografas, surengęs jau 10-ąją savo peizažų parodą.

Pradėjusi kelią menininko gimtinėje Alytuje, paroda apkeliavo tris Lietuvos miestus ir rugsėjo 2 d. apsistojo Vilniuje.

Vilniečiai turės galimybę pamatyti 16 fotografo darbų, tarp jų - 2009 m. FIAP Bronzos medalį Kinijos fotografijų meno festivalyje laimėjusį darbą bei peizažą, su kuriuo 2010 m. Dž. Lukošius laimėjo Airijos fotografijos taurę bei pelnė metų fotografo vardą peizažo kategorijoje.

Menininkas nestovi vietoje – 2012 m. Jo padarytas Airijos peizažas laimėjo pirmą vietą tarp Airijos ir Anglijos fotografų, dirbančių su „Nikon“ technika.

Dabartinė fotografo aistra – portretas, tad Galway grafystėje, kur gyvena su žmona, Džerinaldas atidarė foto studiją. Tačiau peizažus fotografuoja ir toliau.

Paroda vyks iki rugsėjo 30 d. PC „Panorama“ II aukšte esančioje parodų erdvėje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)