Kiekvienas parko ežeras savotiškai gražus ir įdomus. Norintiems susipažinti su Metelio ežeru ir jo apylinkėmis teks įveikti 27 km dviračių maršrutą, kuris nuo Metelių regioninio parko direkcijos ves per senaisiais ąžuolais apaugusį Širvinto mišką, pelkėtus Metelio pietinės paežerės alksnynus, vešliai žaliuojančius pietrytinėje pakrantėje Statiškės pušynus.

Galėsite aplankyti 1863 metų sukilėlių sukilimo bei laidojimo vietas, senąsias Akuočių kapines, legendomis apipintą „Laumės akmenį“. Riedant vaizdingu Papėčių – Buckūnų kaimo keliu į akis krinta abiejose kelio pusėse surikiuotos kaimo sodybos, palaido gatvinio kaimo struktūra su rėžiniu žemės sklypų padalijimu.

Papėčių kaimo gale stūkso piliakalnis, priskiriamas I tūkstantmečiui. Tai vienintelė vieta parko teritorijoje, iš kurios atsiveria gamtovaizdžiai į Obelijos, Metelio, Dusios ežerus. Verta užsukti į buvusio Metelių dvaro vietą, kuris kad ir kaip keista buvo Kumečiuose, ir vaizdingomis ežero pakrantėmis, pro senąjį žvejų kaimelį – Metelius grįžti iki Metelių regioninio parko lankytojų centro.

Dalintis
Nuomonės