Šventyklų kompleksas buvo pastatytas IX - XIII amžiuje. Ši vieta yra buvusi Khmerų imperijos centras, kuriame be šventyklų, skulptūrų, gausu ir vandens rezervuarų. Ilgą laiką ši vieta buvo viena svarbiausių budistų ir induistų piligrimų vietų. Garsus šventyklos kompleksas užima 2,6 kv. km. teritoriją.

Įdomu tai, kad išvysti šią vietovę ir statinius europiečiai galėjo tik nuo XIX amžiaus. Daugelio šventyklų atstatymu ir renovavimu rūpinosi prancūzai. Įvairūs darbai atliekami iki šių dienų. Tiesa, šventyklų kompleksas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Ypač garsus – Ankor Vato šventykloje esantis bokštas, simbolizuojantis dievų buveinę – šventą induistų Meru kalną. Aplink jį esančios išorinės sienos bylojo kalnus, kurie žymėjo pasaulio kraštą.

Keliaudami į šventyklų kompleksą susidursite su vietinių svetingumu. Suprantama, turistai – dažno pragyvenimo šaltinis. Vieni skuba ir kasdien prie šventyklų įėjimo groja savo pasidarytais instrumentais. Kiti atvykusiems siūlo vaisių ar itin populiaraus palmyrų cukraus. Neretai gyventojai pasiūlo turistams pasilikti ir pamatyti, kaip jis gaminamas.

Tačiau, labiausiai žavi tai, kad vietiniai, pramokę anglų kalbą papasakos apie šių šventyklų simbolių reikšmę, istoriją.