Morano Calabro

Pradėkime vaizdų kelionę nuo miestelio, kuris vadinasi Morano Calabro. Jį galima rasti šiaurinėje Kalabrijos dalyje, šalia Pollino nacionalinio parko. Miestelis patrauklus savo padėtimi kalnuose: jis tiesiog patogiai įsitaisęs aukštumoje ir vadinamas vienu gražiausių kalnų miesteliu Kalabrijoje. Morano Calabro senamiestyje dvelkia viduramžių dvasia, o jo gatvelės jungia mažytes bažnytėles su miestelio aikštėmis bei skverais su fontanėliais. Lankomiausias miestelio objektas – San Bernardino di Siena bažnyčia.

Pizzo Calabro

Toliau keliaujame į Pizzo Calabro – miestelį, esantį šalia Tirėnų jūros ir garsėjantį ne tik savo grožiu, bet ir nepaprasto skonio burnoje tirpstančiais triufeliniais ledais – tartufo. Šis pajūrio perliukas didžiuojasi Murato pilimi bei romantiška prieplauka, kurioje galima stebėti kaip saulė leidžiasi į šiltą jūrą bei nušviečia gelsvus bei rusvus Kalabrijos namelius. Miestelyje yra neįprasta, tačiau verta dėmesio bažnytėlė, kuri vadinasi Piedigrotta. Ji įkurta uoloje, o jos vidus atrodo itin mistiškai.

Tropea

Tropėja – tai ne tik gražus pajūrio miestelis, bet ir puiki vieta poilsiui. Kurortas nutolęs tik apie 30 km nuo Pizzo Calabro. Čia dėmesį patraukia nuostabus miestelio centre esantis paplūdimys, kurį supa skardžiai. Ant šių gana dramatiškai atrodančių akmeninių luitų įkurta didžioji dalis Tropėjos. Lankomiausias miestelio objektas – Santa Maria dell‘Isola. Tai – nedidelis, bet uolingas iškyšulys, kurio viršūnę puošia mažytė bažnytėlė.

Pentedattilo

Dabar leidžiamės į Kalabrijos pietus. Čia rasite nediduką, bet labai įdomų miestelį – Pentedattilo, įsikūrusi kalnuose. Ne veltui ši vieta vadinama „vaiduoklių miestu“: apšiurę ir apleisti nameliai, įsiterpę tarp uolų ir akmenų, yra negyvenami. Taigi miestelis kviečia nebijančius „nejaukių“ vaizdų.

Gerace

Kylame vėl į šiaurę, tik šįkart – rytine Kalabrijos dalimi. Šalia Aspromontės nacionalinio parko rasite Gerace. Tai – tikrąją Kalabrijos dvasią ir spalvas atspindintis bei gerai išsilaikęs viduramžių miestelis, kurio pagrindinis objektas – X a. bizantinė pilis. Kažkada Gerace galėjo pasigirti net 128 bažnyčiomis. Vienos populiariausių iš išlikusiųjų – Šv. Pranciškaus, San Giovanenello bei Santa Maria del Mastro bažnytėlės.

Shutterstock nuotraukos