Po kelias savaites trukusios tylos bendrovė keleiviams, užsiregistravusiems į kelionę su „Life at Sea Cruises“, pripažino, kad neturi laivo, atšaukė išvyką ir pažadėjo grąžinti pinigus – žmonės už šį nuotykį buvo sumokėję net kelis šimtus tūkstančių dolerių, rašoma CNN.

Iš pradžių kruizas turėjo išplaukti lapkričio 1 d. iš Stambulo (Turkija), tačiau likus nedaug laiko iki šios datos išvykimas buvo atidėtas iki lapkričio 11 d. ir perkeltas į Amsterdamą (Nyderlandai), o vėliau – į lapkričio 30 d. Visgi lapkričio 17 d., likus mažiau nei dviem savaitėms iki trečiosios išvykimo datos, keleiviams buvo pranešta, kad kruizas atšaukiamas.

Kai kurie keleiviai vis dar yra Stambule, nes ten atvyko anksčiau nei pirminė išvykimo data. Kiti sako neturintys, kur grįžti, nes prieš kelionę aplink pasaulį pardavė arba išnuomojo savo namus.

Dauguma jų išleido milžiniškus pinigus už tai, kas turėjo tapti gyvenimo kelione, o dabar bent kelis mėnesius lauks, kol atgaus pinigus. Bendrovė teigia, kad pinigus grąžins dalimis kas mėnesį, pradedant nuo gruodžio vidurio ir baigiant grąžinti vasario pabaigoje. Be to, ji pasiūlė visiems Stambule įstrigusiems asmenims sumokėti už apgyvendinimą iki gruodžio 1 d. ir skrydžius namo. Tačiau kai kurie sako, kad jie neturi namų, į kuriuos galėtų grįžti.

„Dabar daugybė žmonių neturi, kur eiti, o kai kuriems reikia atgauti pinigus, jog galėtų rasti vietą, kur apsistotų“, – sakė vienas keleivis, pageidavęs likti anonimu, kol nesulauks žadėtos grąžinti sumos.

„Life at Sea Cruises“ planavo pirkti „AIDAaura“ laivą, kuris turėjo būti perkrikštytas į „MV Lara“. Iš pradžių bendrovė planavo, kad pardavimas įvyks iki rugsėjo pabaigos, tačiau po šešių neaiškumo savaičių, per kurias įmonė ne kartą pranešė svečiams, jog pardavimas užtruko ilgiau nei planuota, lapkričio 16 d. kita bendrovė, „Celestyal Cruises“, paskelbė, kad nusipirko „AIDAaura“.

Po dienos buvusi bendrovės generalinė direktorė Kendra Holmes įrašė 15 minučių trukmės vaizdo įrašą keleiviams, kuriame pripažino, kad kruizas neįvyks. Ji pati atsisakė detaliau komentuoti CNN. Po dviejų parų bendrovės „Miray Cruises“, kuriai priklauso „Life at Sea Cruises“, savininkas Vedatas Ugurlu patvirtino, jog kelionė neįvyks ir paaiškino, kad taip nutiko todėl, jog įmonė negalėjo sau leisti įsigyti laivo.

Jis pridūrė, kad bendrovė teoriškai galėtų pradėti kruizą mažesniu „Miray“ laivu „MV Gemini“, kurį iš pradžių buvo suplanavusi šiai kelionei, tačiau vėliau nusprendė, kad jis yra per mažas.

Kruizu turėję keliauti žmonės, kurie norėjo likti anonimais, kol jiems bus grąžinti pinigai, CNN pasakojo esantys šokiruoti ir sunerimę, kad kelionė buvo atšaukta. Kai kurie iš jų pardavė savo namus ar nutraukė verslą, jog galėtų leistis į šį nuotykį.

„Esu labai nuliūdęs, supykęs ir pasimetęs, – sakė vienas iš jų. – Buvau suplanavęs ateinančius trejus savo gyvenimo metus gyventi nepaprastą gyvenimą, o dabar neturiu nieko. Man sunku judėti į priekį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)