Šiame atokiame kaimelyje gyvenančios moterys atsisako priimti pasiūlymus tekėti iš tame pačiame kaimelyje gyvenančių vyrų, nes nenori likti čia visam laikui. Pasak šaltinių, vyrai savo ruožtu jaučiasi kaip visiški kvailiai.

Paskutinės vestuvės Uzumlu buvo švenčiamos prieš devynerius metus, o nuo to laiko gyventojų skaičius sumažėjo nuo 400 iki 233. Remiantis gyvenvietės mero Mustafa Bashbilano pateikiamais duomenimis, daugybė moterų keliasi iš kaimelio į didelius miestus – Stambulą ir Ankarą, o vyrai lieka prižiūrėti paveldėto žemės ūkio.

M. Bashbilanas papasakojo, kad vyrai nesijaučia laimingi dėl potencialių nuotakų trūkumo, nors ekonomine prasme jie vertinami kaip pasiturintys.

Nuspręsta surengti protestą: ketvirtis šimto 25-45 metų vyrai žygiavo kaimo gatvėmis rankose nešdami plakatus ir reikalaudami, kad moterys susitaikytų su gyvenimo sąlygomis kaime. Ant vieno iš plakatų – kreipimasis į Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą dėl pagalbos. R. T. Erdoganas aršiai kritikuojamas dėl priešinimosi gimstamumo kontrolei ir išsakomos pozicijos, kad moterys turėtų susilaukti mažiausiai trijų vaikų.

Protestuojantys Uzumlu gyventojai žada su žmonomis susilaukti penkių vaikų, jei tik R. T. Erdoganas imsis spręsti šią problemą. Panašu, kad teks įdėti nemažai pastangų, kad šiame kaime gyvenančios moterys nebevyktų į didmiesčius.