Populiarėjant banko kortelių naudojimui, nesnaudžia ir sukčiai. Dėl šios priežasties, imdamiesi prevencijos priemonių, bankai kai kuriose šalyse gali blokuoti atsiskaitymą banko kortele.

„Žmonėms, esantiems Lietuvoje, išjungiame tuo metu atsiskaitymus užsienio šalyse, tam, kad sumažintume riziką, jog nuo jų kortelės kažkas neteisėtai nuskaitys pinigus. Mes siūlome tik keliaujant į užsienį, kaip, pavyzdžiui, naudojantis mobiliąja programėle, įsijungti atsiskaitymus užsienio šalyse ir puikiausiai naudositės kortele“, – paaiškino SEB banko Baltijos šalių kasdienės bankininkystės paslaugų vadovas Gintautas Giržadas.

Pašnekovas pateikia žemėlapį, kuriame oranžine spalva pažymėtos šalys, kuriose norint atskaityti banko kortele prieš tai reikia įspėti banką. Dėl tikslaus šalių sąrašo reikėtų kreiptis į savo banką.

Žemėlapis

„Šis šalių sąrašas nuolat keičiasi. Mes stebime, kuriose šalyse dažniausiai pasitaiko neteisėtų atsiskaitymų. Tai nebūtinai yra šalys, į kurias rizikinga keliauti, tai yra šalys, kuriose galbūt kortelių atsiskaitymas labiau paplitęs. Reikėtų suprasti vieną dalyką – tikimybė, kad užsienio šalyje kažkas pasinaudos jūsų kortele, yra žymiai didesnė. Jei jūs esate Lietuvoje ir pardavėjas nuskaitė kažkokią sumą, su kuria jūs nesutinkate, jums lengva pasiekti pardavėją, lengva įrodyti bankui, nei, tarkim, nuvykus į Pietų Ameriką“, – sakė G. Giržadas.

Išsamiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.