Daugelis esame užsidarę savo kiaute, bendraujame savo darbo ir namų aplinkoje ir elgiamės taip, kaip esame įpratę. Taip jaučiamės saugesni, tačiau ilgainiui taip gyventi... atsibosta. Norisi naujų patirčių, įspūdžių, pažinčių, neįprastų situacijų ir pokalbių. Laimė, daug kas priklauso nuo mūsų pačių. Jei nesielgsime tik tradiciškai, nebijosime mesti iššūkio sau ir kitiems – gyvenimas taps daug įdomesnis.

Gegužės 19–20 dienomis grupė patyrusių keliautojų, priklausančių Vilniaus autostopo klubui, organizuoja renginį, į kurį galite įsitraukti ir jūs. Net jei niekada taip nekeliavote ar nepavežėte autostopininkų, tai galės būti jūsų pirmasis kartas. Tą savaitgalį vyks autostopo varžybos „Baltija-100“, skirtos Lietuvos ir kitų Baltijos šalių šimtmečiui. Ta proga organizatoriai tikisi surinkti bent šimtą dalyvių. Tarp jų turėtų būti ne tik Lietuvos ir užsienio lietuvių, bet ir svečių iš kaimyninių šalių.

„Visa tai – tam, kad taptume geresni, supratingesni ir labiau pasitikėtume vieni kitais“, – sako vienas iš varžybų organizatorių Dainius Kinderis, pats autostopu išmaišęs didelę dalį pasaulio, o dabar organizuojantis keliones.

Visoje Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse bus įsteigta keliasdešimt skirtingos vertės punktų, kuriuose varžybų dalyviai per ribotą laiką turės atsižymėti, keliaudami tik pakeleivingais automobiliais ir tik nemokamai. Kuo daugiau jų aplankys ir kuo daugiau taškų surinks – tuo geresnis bus rezultatas. Dalyvaujama poromis po du žmones.

Šeštadienio vakarą, pasibaigus tos dienos taškų rinkimo laikui, dalyviai susirinks Raudonės pilyje (Jurbarko raj.), kur rengiama smagi vakaronė. Keliautojai pasakos savo įspūdžius, kurie dažnai būna stulbinantys ir neįtikėtini. Nakvynė numatyta čia pat, pilyje. Na, o kitą rytą varžybos tęsis.

Bus apdovanoti ne tik daugiausia taškų surinkę dalyviai, bet ir šauniausi vairuotojai – juos pasiūlys patys dalyviai. Nemažai vairuotojų įsijaučia į varžybų ritmą ir paveža autostopininkus į palankesnę vietą, taip pat suteikia vertingų patarimų. Pasitaiko, jog kelionės metu vairuotojai pasiūlo autostopininkams bendradarbiauti kuriant verslą ar net priimti juos į darbą!

Kelionė autostopu

Dar dažniau sulaužomi stereotipai. Manėte, kad kaimo žmonės neišsilavinę? „Patranzuokite“ Dzūkijoje ir įsitikinsite, kad tai netiesa! Manote, kad jie vis dar nemoka užsienio kalbų? Mūsų klubo nariai irgi taip manė, kol Žemaitijoje nesustabdė lietuvio, beveik be akcento prabilusio... škotų tarme! Tikite, kad visi pensininkai pikti? Neįsivaizduojate, kiek nuostabių besišypsančių senjorų paveža autostopininkus. Nežinote, kuo gyvena krišnaistai ar balandžių augintojai? Mes irgi nežinojome, kol jie mūsų nepavėžėjo...

Sakote, nė karto gyvenime to nedarėte? Perlaužkite save ir... pabandykite. Garantuojame – jūsų gyvenimas taps daug turiningesnis. Bent jau tą gegužės savaitgalį. Bijote ilgam įstrigti kelyje, nes „šiais laikais niekas nesustoja“? Skubame nuraminti: sustoja, ir dažniausiai neteks laukti nė penkiolikos minučių. Sakote, gali pasitaikyti piktų žmonių? Iš tiesų tokių yra daug mažiau negu įsivaizduojate. Patyrę autostopo „vilkai“ yra paruošę jums galybę patarimų, kaip būti saugiems kelyje.

Išsamiau apie rengiamas varžybas sužinosite Vilniaus autostopo klubo tinklalapyje www.autostop.lt bei renginio „Facebook“ puslapyje. Ten galėsite ir užsiregistruoti varžyboms.

Iki susitikimo kelyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)