Rumeysa Gelgi laikoma aukščiausia pasaulio moterimi – jos ūgis siekia net 215,16 cm. Būtent dėl tokių išskirtinių duomenų ji niekada neskraidė lėktuvu. Tačiau „Turkish Airlines“ nusprendė išpildyti jos svajonę ir skrydį iš Stambulo į San Franciską surengti taip, kad ji, kaip ir visi kiti keleiviai, lėktuve jaustųsi patogiai. Pasak „MailOnline“, aviakompanija pašalino šešias ekonominės klasės sėdynes ir įrengė neštuvus, ant kurių Gelgi galėjo gulėti 13 valandų trukusio skrydžio metu.

25-erių metų programinės įrangos kūrėja keliavo į JAV, kad galėtų plėtoti savo profesinę karjerą.


Gelgi serga įgimtu Veiverio sindromu – retu genetiniu sutrikimu, dėl kurio ji sparčiai auga ir turi skeleto bei vidaus organų anomalijų. Jau vaikystėje ji buvo tokio ūgio, kad negalėjo tilpti į lėktuvą. Paprastai ji juda neįgaliojo vežimėlyje arba vaikštynės pagalba.

Apie savo įspūdžius iš kelionės lėktuvu Gelgi socialiniame tinkle „Instagram“ rašė: „Tai buvo mano pirmas skrydis, bet tikrai ne paskutinis.“ San Franciske ji planuoja tęsti karjerą programinės įrangos kūrimo srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)