Oro uoste Karinai buvo įteiktas dokumentas, kuriame aiškiai nurodyta, kad incidentas įvyko dėl oro linijų bendrovės kaltės ir kad bendrovė įsipareigoja sumokėti 250 eurų kompensaciją kiekvienam asmeniui. Aviakompanija taip pat pažadėjo grąžinti 700 eurų už „Ryanair“ skrydžio bilietus. Procesas turėjo trukti 4-8 savaites. Karina prašymą pateikė 2022 m. rugsėjo 3 d.

„Iš karto supratau, kad tai užtruks mažiausiai dvi-keturias savaites. Pirmą kartą elektroninį laišką „Ryanair“ išsiunčiau rugsėjo 20 d., tikėdamasi sužinoti, kaip sekasi nagrinėti mano prašymą gauti kompensaciją“, – sakė Karina. Nesulaukusi atsakymo ji nusprendė paskambinti į pagalbos liniją. Pasak moters, paprastai oro linijų klientų aptarnavimo eilėje laukia 160-200 žmonių, todėl Karina kantriai laukė savo eilės ir galiausiai rugsėjo 26 d. pavyko pasikalbėti su klientų aptarnavimo skyriaus atstove, kuri atsiprašė už tai, kas nutiko, ir paprašė palaukti dar 4-5 dienas. Tačiau net ir tada nesulaukė jokio atsako dėl kompensacijos.

Spalio pradžioje ir spalio viduryje Karina vėl kreipėsi į oro linijų bendrovę, tačiau kiekvieną kartą jos buvo prašoma kantrybės, motyvuojant dideliu darbo krūviu. Spalio 18 d. ji pagaliau gavo oficialų „Ryanair“ atsakymą. „Jūsų skrydis vėlavo ne daugiau kaip 3 valandas, todėl mes jums nieko nekompensuosime“, – rašoma laiške. Karina supyko, nes jai atrodė, kad oro linijų bendrovė net neperskaitė jos pareiškimo, todėl ji vėl išsiuntė laišką.

Spalio 20 d. ji turėjo nemalonų pokalbį su pagalbos linija. „Ką man su tuo (prašymu – red.) daryti?“ – nervingai atsakė „Ryanair“ atstovas. Beveik praradusi viltį, Karina išsiuntė dar vieną laišką oro bendrovei ir taip pat pateikė skundą dėl netinkamo klientų aptarnavimo. Į visus savo laiškus Karina gavo tą patį atsakymą: „Turite būti kantrūs, nes oro linijų bendrovė turi daug darbo.“

Praėjusią savaitę Karina kreipėsi pagalbos į skrydžių kompensavimo bendrovę, kur buvo patikinta, kad šeimai priklauso kompensacija. Tačiau bendrovės paslaugos mokestis yra 300 eurų, todėl ji turi rinktis: laukti „Ryanair“ atsakymo arba prarasti 1000 eurų (700 eurų už „Ryanair“ bilietus ir 300 eurų už bendrovės pagalbos paslaugą).

Prieš tris dienas „Ryanair“ atstovai patys susisiekė su Karina ir paprašė atsiųsti „Finnair“ sąskaitą faktūrą, patvirtinančią bilietų įsigijimą. Karina bandė ją išsiųsti, bet apdorojimo metu gavo klaidos pranešimą. Sistema nurodė, kad reikia užpildyti naują paraišką, ir Karina ją užpildė. Rugsėjo 3 d. pateikta paraiška šiuo metu įtraukta į aplanką „Išspręsta“, tačiau Karina vis dar negavo jokios kompensacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)