Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Siekdama pateisinti šį titulą, miesto valdžia iki šiol stengiasi išlaikyti vieno žaliausių didmiesčių visoje šalyje įvaizdį. Oficialiaisiais duomenimis, net 64 proc. miestiečių gyvena mažesniu nei 10 min. pėsčiojo pasivaikščiojimo atstumu iki vieno iš 343 Atlantos parkų. Įspūdingiausias iš jų - pačiame miesto centre įsikūręs Piedmonto parkas, užimantis 76 hektarų plotą. Istorinė miesto vieta, dešimtmečius glaudusi už savo vartų tūkstančius mugių, sporto bei kultūros renginių, pastaraisiais metais išgyveno kelias esmines renovacijas ir šiandien pritraukia minias turistų netgi iš tolimesnių šalies kampelių.

Prie parko šliejasi ir Atlantos botanikos sodas, kuris žavi ne tik čia surinktų skirtingų medžių, krūmų bei gėlynų gausa, tačiau ir unikaliomis architektūrinėmis dekoracijomis. O artimiausioje ateityje mieste žadama užbaigti unikalų „BeltLine“ miesto traukinio jungties atnaujinimo projektą, integruojant nebenaudojamą ir eksploataciniu požiūriu nebenaudingą šios transporto arterijos plotą į tiesiogiai su traukinio linijomis besišliejančias žaliąsias erdves, taip padidinant jas iki 40 proc.