Tokiame vakarėlyje vestuvių tema dalyvauja nuo dviejų iki trijų dešimčių žmonių, kuriame, žinoma, yra ir nuotaka su jaunikiu.

Tokių idėja kilo 26 metų reklamos specialistui Martinui Acerbi, kuris prieš ketverius metus su keturiais savo draugais organizavo netikras vestuves La Platoje, apie 50 kilometrų nuo Buenos Airių.

„Viskas prasidėjo prieš dvejus metus su grupe draugų. Mes supratome, kad jau ilgą laiką nesame buvę vestuvėse, nes beveik niekas nesituokia“, – pasakoja M. Acerbi.

Vaikino nuostabai, vakarėlis sulaukė milžiniško pasisekimo, kas privertė susimąstyti apie naują verslą. Draugai ryžosi 2013 metų lapkritį įkurti netikrų vestuvių organizavimo įmonę „Falsa Boda“.

Jie išsinuomojo tikras vestuvėms skirtas patalpas, sudarė sutartis su maisto ir gėrimų tiekėjais, floristais ir didžėjais. Kitaip tariant, viskas primena tikras vestuves. Išskyrus tai, kad nėra „jie gyveno ilgai ir laimingai“.

Pasamdomi ir pagrindiniai šventės dalyviai – nuotaka ir jaunikis. Pasamdomas ir slaptas mylimasis ar atstumta meilužė, kurie netikėtai atvyksta sukliudyti ceremonijai. Vestuvės pasiekia kulminaciją, kai nuotaka ar jaunikis palieka vestuves ir pasprunka su trečiuoju aktoriumi. Kiekvienoms netikroms vestuvėms paruošiamas kitoks siužetas, kartais nuotaka netgi meta puokštę šventėje dalyvaujančioms dailiosios lyties atstovėms.

„Šie vestuvių profesionalai tapo mūsų strateginiais pagalbininkais, mes organizuojame viską taip, tarsi tai būtų tikra, išskyrus tą faktą, kad pati santuoka yra netikra“, – toliau pasakoja M. Acerbi. – Mūsų svečiai patiria visą vestuvių vakarėlio malonumą be jokių įsipareigojimų, jiems nereikia ieškoti, kas iš tikrųjų tuokiasi“.

Kiekvienos netikros vestuvės gali priimti nuo 600 iki 700 svečių, visi jie už dalyvavimą susimoka apie 50 dolerių. Pasak M. Acerbi, šios šventės daugiausiai skirtos moterims, kurios ir nuperka didžiąją dalį bilietų į tokio pobūdžio renginius.

„Vestuves lydintis romantiškumas vis dar akivaizdžiai gyvas“, – teigia netikrų vestuvių sumanytojas.

32 metų rinkodaros specialistas Pablo Boniface'as, neseniai dalyvavęs netikrose vestuvėse, pasakoja: „Merginos buvo euforijoje, lyg ištekėtų jų tikra pusseserė, tačiau tai buvo tik aktorė. Kai atvyko nuotaka, visi pamišo, traukė savo telefonus ir darė nuotraukas, tarsi ji būtų Holivudo žvaigždė“.

Vyras sutinka, kad netikros vestuvės tampa labai populiariomis, nes šiais laikais mažai kas kalba apie santuoką.

„Antrosios pusės neturiu, kaip ir visi mano draugai, nepriklausomai nuo jų lyties. Santuoka yra tai, apie ką mes net negalvojame. Tai formalumas, kuris neturi nieko bendro su meile“.

Statistika rodo, kad P. Boniface'as yra teisus. Buenos Airėse 1990 metais susituokė 22 tūkstančiai porų, dabar šis skaičius krito beveik dvigubai – 2013 metais santuoką šiame mieste įregistravo tik 11642 poros. Kaip rodo statistika, dabar tuokiasi daug vyresnio amžiaus žmonės. Taigi, žmonės šiais laikais neturi daug galimybių dalyvauti vestuvių pokyliuose, štai kodėl netikros vestuvės tapo tokios populiarios.

„Jie ateina pažiūrėti tai, ko nedaro realiame gyvenime, – aiškina sociologė Victoria Mazzeo. – Esmė ta, kad labai mažai jaunų žmonių dabar tuokiasi“.