Laikui bėgant lėktuvuose naudojamos technologijos ženkliai patobulėjo, taigi jais skristi gali daugiau keleivių, lėktuvai skrenda didesniu greičiu. Kaip rašo „The Independent“, griežtėja ir saugumo reikalavimai, įskaitant ir langus.

XX a. šeštajame dešimtmetyje keleiviniai lėktuvai itin išpopuliarėjo, o populiariausiu modeliu tapo „De Havilland Comet“. Dėl hermetiškos kabinos šis lėktuvas galėjo pakilti aukščiau ir skristi greičiau nei kiti lėktuvai.

Vis dėlto tais laikais lėktuvo langai dar buvo kvadratinės formos. 1953 m. nukrito du lėktuvai, katastrofos nusinešė 56 žmonių gyvybes.

Kokia gi šių nelaimių priežastis? Langai.

Kampas reiškia pažeidžiamą vietą, o langas su keturiais kampais – tai keturios potencialiai silpnos vietos, kurios didina avarijos tikimybę dėl slėgio. Kai langai lėktuve apvalūs, įtampa pasiskirsto, o pažeidimo tikimybė mažėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)