- Kaip laipiojimas uolomis atsirado Jūsų gyvenime?

Susidomėjau laipiojimu dar mokykloje. Ten lankiau jaunųjų turistų klubą, kur išmokau naudotis virvėmis, dalyvaudavom turizmo technikos varžybose, treniravomės. Su laiku to nebeužteko, kartu su draugu pradėjom ieškoti, kur Vilniuje galima išbandyti uolų laipiojimą.

- Kas taip traukia kopti į kalnus?

Čia labai skirtingai: vieni mėgsta keliauti, kaip žinia, Lietuvoj nėra uolų, todėl dažnai tenka važiuoti į svečias šalis, kiti mėgsta varžytis (nuolat vyksta varžybos Lietuvoje bei užsienyje), kiti laipioja, nes tai puikus būdas, padedantis pamiršti visus dienos rūpesčius ir gerai praleisti laiką sportuojant su savo draugais.

- Ar daug fizinių jėgų reikia norint užlipti į stačią ir aukštą uolą? Kaip patys tam ruošiatės?

Norint pradėti laipioti, nereikia kažkokių specialių įgūdžių ar pasiruošimo. Dažnai žmonės ateina pas mus galvodami, jog jiems nepavyks, nes jie nėra sportiški, neturi stiprių rankų ir t.t. Taip galvoti yra klaidinga, nes lipdami naudojamės visomis galūnėmis. Žinoma, norėdami įveikti sunkias trasas ar gerai pasirodyti varžybose mes daug treniruojamės, beveik kasdien. Stiprinam visą kūną: rankas, nugaros raumenis, pilvo presą, pirštai taip pat privalo būti itin stiprūs, nes kartais kabom ant pačių galiukų. Nereikia pamiršti ir technikos, kuri kartais leidžia įveikti itin „gudrias” trasas.

- Kas keliaujant jums smagiau, pasiektas užsibrėžtas rezultatas ar pats keliavimo procesas?

Manau, labai svarbu suprasti, dėl ko tuo užsiimi. Kelionėje visada smagu sutikti naujų žmonių, kurie paskui tampa gerais draugais, įdomu pamatyti kažką naujo. Dažnai keliaujant nutinka įvairiausių istorijų, kartais jos linksmos, kartais - ne visai. Tačiau prabėgus kuriam laikui, visada įdomu jomis pasidalinti su kitais ar tiesiog prisiminti, kaip tada pasielgei. Bet visada kelionėje, mūsų komandai, yra svarbu ne pats keliavimas, bet laipiojimas, todėl prioritetą teikiam trasom ir pačiam lipimo momentui.

- Kokia keliautojų grupė yra optimaliausia? Kaip renkatės su kuo keliauti?

Dažniausiai keliaujam su draugų kompanija. Labai svarbu pasitikėti tais žmonėmis, nes dažnai lipant savo sveikatą ar gyvybę tenka patikėti būtent jiems.

- Ar tiesa, kad keliaujant atsiskleidžia žmonės, ir taip geriausiai atrandami tikri draugai?

Visiškai sutinku su šiuo posakiu. Geras kelionės draugas yra labai svarbus, jis turi mokėti pralinksminti, kartu patylėti ir kartu būti atsakingas už save ir kitus.

- Penki patarimai, norintiems lipti uolomis.

Penkių per daug. Tiesiog reikia mėgautis, tuo ką tu darai, tada viskas pavyksta ir teikia malonumą!

Vasario 23 d. aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys“ vyks žiemos festivalis „Judesy“, apjungsiantis keliones, ekstremalų sportą, aktyvų laisvalaikį, muziką, fotografiją, filmus ir t.t. Festivalio metu bus galima sudalyvauti įvairiose aktyviose dirbtuvėse. Vieni iš festivalio dalyvių „Montis Magia“ kvies išbandyti laipiojimo sieną ir plačiau susipažinti su kelionėmis į kalnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)