Kas yra ši programa ir kaip ji veikia?

GuestToGuest – tai programa, palengvinanti tarpusavio mainus, kai vyksta namų keitimasis. Kitaip tariant, tai būdas šiuolaikiškai susiorganizuoti šeimininkų gyvenimą atostogų metų apsikeičiant namais.

Deja, šie mainai dideliu iššūkiu tampa tuomet, kai reikia jungtis su kita šeima. Šių mainų dalyviai turi norėti apsikeisti pasiūlytomis vietomis ir būti parengę abejas puses tenkinančias sutartis. Todėl siūloma programa jūsų patogumui sukūrė galimybę žymiai greičiau išspręsti šias problemas.

Tarkim, Jonas gali apsistoti pas Mariją, bet ši nebūtinai turi važiuoti pas jį – mergina gali rinktis ir Sauliaus namą, jei ši vieta ir jo pasiūlytas laikas namų apsikeitimui jai yra patogesnis.

Sudaromi tokie abipusiški namų mainai

Būtent sukurta svečių taškų sistema leidžia juos sklandžiai įvykdyti: ji suteikia galimybę iš sukauptųjų taškų pasirinkti kitą būstą jūsų atostogoms. Šie taškai nustatomi remiantis namo vieta, dydžiu ir patogumais.

Jūs, leisdami kažkam nuomotis jūsų dviejų kambarių butą Vilniaus širdyje (netoli parduotuvių, muziejų ir etc.), gausite tiek pat taškų, kiek vertas žymiai didesnis namas, esantis priemiestyje. Nesvarbu, ar norėtumėte vilos Toskanoje, ar namo Argentinoje prie ežero, o gal kokio paplūdimio namuko Havajuose – juos visus galite rasti sistemoje.

Neabipusių mainų skaidrus atlikimas per GuestToGuest kartais sukelia problemų. Todėl rekomenduojama iš anksto suplanuoti ir suderinti atostogų grafikus su kita priimančiąja šeima. Kaip teigia programos kūrėjai, dalyviai nuolat atsiunčia apie 15 užklausų, norėdami užbaigti namų pasirinkimo procesą. Tad, savaime suprantama, kad norėdami gauti gerą būstą norimoje vietoje sugaišite nemažai laiko ir pastangų. Galų gale, juk esate svečias kitų namuose!


Iki šiol GuestToGuest mainai organizuoti JAV, Čilėje, Argentinoje, Naujojoje Zelandijije, Australijoje ir Tailande. Tačiau naujoji firmos būstinė, įsikūrusi Paryžiuje steigia stiprų tinklą ir Europos šalyse. 


Pirmiausia, norėdami užsiregistruoti programos svetainėje, pateikite pagrindinę informaciją apie save ir savo namus. Jūsų sukurta paskyra iškart Jums pelnys 250 taškų, o pateiktas namo aprašymas – dar tokią pat sumą taškų. Taip pat į šią programą Jūsų įtraukti draugai uždirbs dar 125 taškus. Tad siūlome Jums kur nors išvykti, kad turėtumėte progą išbandyti šią programą, o vėliau galėtumėte priimti svečius į savo namus.

Jūsų profilis, o taip pat ir jūsų namų nuotraukos viliojantis aprašymas,
paskatins dar daugiau lankytojų susisiekti su jumis ir keistis. Nusprendę prisijungti prie šios programos, turėsite sumokėti 25 eurų narystės mokestį.

Žinoma, greičiausias būdas uždirbti svečio taškus yra kito nario priėmimas į savo namus. Jei jau baigėte savo profilio ir namų užregistravimo procesą, tada galite tiesiog laukti naujų pasiūlymų mainams. 


Sutaupytumėte pinigų atostogoms

Pagrindinė svetainės struktūra yra panaši į kitas atostogų būsto nuomos svetaines: įveskite miestą, pasirinkite norimas nakvynės datas, tada pradėkite taikyti filtrus ir tyrinėkite žemėlapį. Pats užsakymo procesas šiek tiek skiriasi, nes dar vyksta asmeninis pokalbis su potencialiais šeimininkais.

Apačioje esančiame pasirinkimų sąraše galite pamatyti, kokie yra rezultatus labiausiai apribojantys veiksniai: galimybė užsisakyti tik tam tikromis datomis, tik du miegamieji, WiFi, skalbimo mašina, galimybė būti su vaikais ir etc.

Užsisakę šia programa, galėsite gauti pranešimus apie norimą vietą ir galimybę nuomoti. 

Ar sulauksite užklausos pasiskolinti Jūsų siūlomą vietą, priklauso nuo vietos, sezono, siūlomų patogumų ir daugelio kitų užklausoje nurodytų veiksnių. Galimybė pasiskolinti Jūsų siūlomą vietą priklausys nuo vietos, metų laiko, siūlomų dalykų ir daugybės kitų nuostatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)